2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Vízosztás Miskolcon

A MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. – a Miskolc Holding vállalatcsoport tagja – 2012. augusztus 3-án és a várható hőség miatt augusztus 6-án és 7-én (tehát a mai napon, valamint hétfőn és kedden) ivóvizet oszt a város több, frekventált, nagy forgalmú pontján, a belvárosban a Centrum Áruház előtt, az Erzsébet téren, illetve az Újgyőri főtéren, 10 és 16 óra között.

A vízosztás célja az arra közlekedők szomjoltásán túl a figyelem felhívása arra, hogy Miskolcon kiváló minőségű a csapvíz és a folyadékot ekkora hőségben folyamatosan pótolni szükséges.

Ezt városszerte megtehetik számos ivókútból is, ezek az alábbi helyszíneken találhatók: Városház tér (Spaten előtt), Centrum Áruház előtti tér (nyomógombos kút), Szinva-terasz, Hajós – Pattantyús játszótér, Jézus kútja (forrásvíz), Martinkertváros református templom előtti tér, LÁÉV kisvasút Lillafüred ivókút, Csanyik-völgy, Majális park, Hejő liget, miskolctapolcai autóbusz végállomás, Lillafüred buszvégállomás, Lillafüred autóparkoló, Tapolcai Park, Kőrösi Csoma Sándor ivókút, Árpád utca – Kuruc utca játszótér és a Népkertben.

Az MVK Zrt. Neoplan autóbuszain a klímaberendezések 24 C fok felett bekapcsolnak, azaz jelenleg is működnek a klimatizált buszokon.

A villamossínek hőmérsékletét a nyári időszakban folyamatosan ellenőrzik, és 55 fokos sínhőmérséklet felett locsolással hűtik a síneket. A mérés lézeres hőmérővel történik, szükség esetén fokozott pályafelügyelet keretében, napközben 2 óránként.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…