2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Uzsora családi „vállalkozásban” Bánszálláson

Az Ózdi Rendőrkapitányság újabb uzsora- és más bűncselekményekkel gyanúsított elkövetőkkel szemben fejezte be a büntetőeljárás nyomozati szakaszát.
A hat ózdi gyanúsított rendszeres haszonszerzés céljából több személy rászorult helyzetét kihasználva, különösen aránytalan mértékű ellenszolgáltatást tartalmazó szóbeli kölcsönszerződést kötött, amelyekkel a sértetteket és családtagjaikat súlyos nélkülözésnek tették ki.

A tettesek által működtetett családi vállalkozás leginkább Bánszálláson szedte áldozatait. A sértetteknek különböző nagyságú összegeket „folyósítottak”, amelyeket 100 százalékos kamattal terheltek meg. Az adósság spirálba került „ügyfeleket” a havonta felhalmozódó összegek a nélkülözés és a kiszolgáltatottság, illetve az uzsorások fogságába kergette. A fizetési hajlandóságot nem mutató adósokat a gyanúsítottak életveszélyesen megfenyegették, illetve a sértettek gyermekeit bántalmazták főleg a család férfi tagjai. A nők ugyanis az adminisztrációt végezték, pontosan könyvelve, hogy ki és mennyivel tartozik.

Az ügyben a tavalyi év májusától folytatott kitartó nyomozás eredményeként az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a napokban lezárta és vádemelési javaslattal küldi meg az iratokat az illetékes ügyészségnek.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek