2024. 08. 1. csütörtök

Boglárka
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A termelés, az értékteremtés a kiút, nem a szavazatvásárlás

Orbán Viktor VOSZ-nál tett, szokatlanul őszinte és kritikus kijelentései nyomán a Jobbik bízik abban, a kormány lassan eljut odáig, hogy a Matolcsy-féle, a valósággal köszönőviszonyban nem lévő kincstári optimizmus helyett őszintén elismeri az elmúlt 20 év gazdaságpolitikájának eredménytelenségét.

Jó lenne tudni azonban, hogy a kormányfő milyen politikai erőkre gondolhatott akkor, amikor arra szólította fel a vállalkozókat, hogy ne adjanak teret olyan politikai erőknek, akik a programjukban felelőtlen osztogatást ígérnek. Különösen érdekes ez a kérdés annak fényében, hogy a korábbi választási kampányokban a szocialisták tizenharmadik havi nyugdíjra vonatkozó ígéretét Orbán Viktor a tizennegyedik havi nyugdíj bevezetésének lehetőségével igyekezett überelni.

Bár a kormányfő is azt valószínűsíti, hogy irányítása alatt folytatódni fog leszakadásunk a régió országaitól, azonban ennek megakadályozására a kormány nem rendelkezik alternatívával. A Jobbik többször is javasolta a megélhetési gyermekszülést ösztönző szociálpolitika gyökeres átalakítását. Javasolta azt is, hogy a meglévő erőforrásokat a kutatás-fejlesztés, az ipar, a mezőgazdaság, valamint a turizmus fellendítésére koncentrálják. Magyarországnak ugyanis nem a gazdagok egykulcsos adóval és más intézkedésekkel történő segélyezése, nem is a Fidesz által is felelőtlenül űzött szociális demagógia, hanem a termelő, értéket teremtő magyar emberek számának növelése jelenti a kiutat.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Villámgyors elfogás Ózdon
Még azelőtt elfogtak a rendőrök egy lopással gyanúsítható férfit, mielőtt a sértett észrevette volna, hogy megkárosították. Két ózdi kö…