2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Fiatalok az emberi jogokért a Barátság Világnapján!

Fiatalok az emberi jogokért a Barátság Világnapján!

A Fiatalok az Emberi Jogokért alapítvány önkéntesei július 30-án, hétfőn a Barátság Világnapja alkalmából Budapesten az Örs vezér téren segítenek az embereknek megismerni  alapvető emberi jogaikat.
A barátság az egyik legfontosabb emberi kapcsolat. A barát segít átvészelni a nehéz időket, meghallgatja a panaszunkat, ott van, ha szükség van rá. A barátokat sok minden összetarthatja, közös élmények, hasonló érdeklődés, és általában az alapvető értékekben egyet értenek.

A szélesebb körű emberi kapcsolatok területén az alapvető szabályokat, melyek azokon az értékeken alapulnak amiket betartva békében élhetnénk egymás mellett 1948-ban fogalmazták meg azzal a céllal, hogy a II. világháború borzalmai soha többé ne ismétlődhessenek meg. Így  született meg az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata. A nyilatkozatban található 30 pont nem kiváltságokat fogalmaz meg. Ezeket mindenki számára biztosítani kell egyszerűen azért, mert emberi lény. A benne foglaltak biztonságot adhatnak számunkra az életben. Ez a dokumentum tartalmazza a tagországok egyetértését például a 29. pontban arról, hogy mindannyiunknak kötelességei vannak a közösséggel szemben, amelynek keretében egyedül lehetséges a személyiség szabad és teljes kifejlődése. A Fiatalok az Emberi Jogokért Magyarországi szervezete kötelességének érzi, hogy mindenkihez eljuttassa alapvető emberi jogait, valamint célja, hogy a gyerekek már az iskolai oktatás keretében megismerhessék azokat és rendelkezzenek velük, hiszen mindannyiunk számára fontos, hogy egy békésebb és barátságosabb környezetben élhessünk, ahol tiszteletben tartjuk egymás jogait.

Magyarország is aláírta az Emberi Jogok Egyetemes nyilatkozatát, ennek értelmében egyetértését adta, hogy biztosítani kívánja a pontokban foglaltakat állampolgárai részére. Ezért érdemes megismerkedni a többi 29 ponttal is. A Barátság Világnapja alkalmából hétfőn reggel 10 és 12:00 óra között az Örs vezér téren a Fiatalok az Emberi Jogokért alapítvány önkéntesei megajándékozzák Önt a 30 alapvető emberi jogot tartalmazó kiadvánnyal, hogy Ön is megismerkedhessen jogaival. Hiszen joga van tudni azokat!

További információ: www.fiatalokazemberijogokert.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…