2024. 08. 1. csütörtök

Boglárka
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Nagyobb rendbontás nélkül zajlott a DVTK-UTE mérkőzés tegnap Miskolcon

Nagyobb rendbontás nélkül zajlott a DVTK-UTE mérkőzés tegnap Miskolcon

Kiemelt biztonsági kockázatú labdarúgó mérkőzésre került sor tegnap Miskolcon, ahol a DVTK csapata fogadta az UTE gárdáját. A hazai csapat sikerével végződő, mintegy tízezer látogatót vonzó rendezvény alapvetően rendőri szempontból is rendben zajlott, azonban várhatóan három házigazda szurkolónak a jövőben tartózkodni kellesz a mérkőzések látogatásától. Rend a pályán kívül is: Volt, aki nem jutott be és várhatóan lesznek, akik nem jutnak majd be…

A fokozott erővel biztosított mérkőzésen nagyobb rendbontásra nem került sor, voltak olyan esetek azonban, amikor a rendőröknek intézkedniük kellett.

Még a mérkőzés megkezdése előtt egy hazai szurkoló láthatóan erősen ittas állapotban akart bemenni a mérkőzésre, aki azonban fennakadt a biztonságiak szűrőjén. Az alaposan túlfűtött szurkoló nem vette tudomásul beléptetésének megtagadását, nemtetszésének adott hangot, kiabálni és fenyegetőzni kezdett a rendezőkkel szemben, amivel többszöri felszólításra sem hagyott abba. A kihívóan közösségellenes magatartást tanúsító, másokban megbotránkozást keltő – sportszerűnek egyáltalán nem mondható drukker – tettének eredménye az lett, hogy a rendezők segítségére siető rendőrök a 45 éves múcsonyi férfit szabálysértési őrizetbe vették, amit követően gyorsított szabálysértési eljárást kezdeménynek majd vele szemben a bíróságon.

Egy 19 éves miskolci férfi a mérkőzés második félidejében pirotechnikát alkalmazott az egyik szektorban, ami egyértelműen tiltott egy ilyen tömegrendezvényen. A kamera szeme azonban mindent lát, így mire a mérkőzés véget ért a „tüzes kezű” férfit már rendőrök várták a kijáratnál. A Miskolci Rendőrkapitányságra előállított férfival szemben még aznap gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatására került sor és vele szemben – polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt – első fokon százezer forint pénzbírságot szabott ki határozatában a rendőrhatóság.

A pirotechnika tömegrendezvényen való alkalmazásának tilalmát a szurkolók közül úgy tűnik nem mindenki osztotta – legalábbis ez derült ki az említett 19 éves fiatalember előállítása során. A férfivel kapcsolatos rendőri intézkedés alkalmával ugyanis annak társa, egy 20 éves helyi fiatal előbb nemtetszésének adott hangot, majd kívülről rángatni kezdte és a rajta lévő lakatot letörve berúgta a stadion kapuját. A kihívóan közösségellenes, másokban megbotránkozást és riadalmat keltő, erőszakos magatartást tanúsító agresszív fiatalt a járőrök – garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt – ugyancsak előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra. A rendőrség kezdeményezi a bűnügyi őrizetbe vett garázda szurkoló bíróság elé állítás alkalmával történő gyorsított felelősségre vonását.

A rendőrség mind ezen ügyekben, úgy a jövőben előforduló hasonló szurkolói rendbontások esetében is kezdeményezi a rendzavarók eltiltását a sportrendezvények látogatásától!

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Villámgyors elfogás Ózdon
Még azelőtt elfogtak a rendőrök egy lopással gyanúsítható férfit, mielőtt a sértett észrevette volna, hogy megkárosították. Két ózdi kö…