2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Igazolatlan eredetű árukészlet nyomára bukkantak a NAV munkatársai

Igazolatlan eredetű árukészlet nyomára bukkantak a NAV munkatársai

Egy miskolci üzletben nagy értékű igazolatlan eredetű árukészletet találtak a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának és Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai közösen végzett ellenőrzésük során.

A Bűnügyi Igazgatóság azzal kereste meg az Adóigazgatóságot, hogy egy miskolci székhelyű, kereskedelemmel foglalkozó felszámolás alatt álló gazdasági társaság megalapozottan gyanúsítható csődbűncselekmény elkövetésével. Feltételezésük szerint a társaság vagyonát egy vele azonos székhelyre bejegyzett, ugyanazon magánszemély érdekeltségi körébe tartozó cég részére kívánta átjátszani.

A tényállás tisztázása érdekében leltározták a helyszínen található árut, melynek származását az adózó csak részben tudta bizományosi szerződésekkel alátámasztani. A nagykereskedelemi készletre vonatkozóan a helyszínen nem állt rendelkezésre beszerzésekről szóló bizonylat, így a revizorok vizsgálat céljából bevonták a vállalkozás könyvelőjénél fellelt, valamint az adózó képviselője által átadott dokumentumokat.
A tételes leltárkiértékelés során a borsodi adóellenőrök több mint hét és fél millió forint értékű igazolatlan eredetű árut tártak fel, melyet a NAV Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai lefoglaltak.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek