2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Javában zajlik a nyári nagytakarítás második üteme és az idei harmadik fűnyírás Miskolcon

Javában zajlik a nyári nagytakarítás második üteme és az idei harmadik fűnyírás Miskolcon

A kerti sétányok takarításán és gaz-mentesítésén kívül a padokat is rendbe tették a Start közmunkaprogram keretében foglalkoztatottak Miskolctapolcán. A Hejőpark után pedig ma, a Kemény Dénes uszoda környezetében nyírták a füvet.

A belváros területén is folyamatosan zajlik a harmadik fűnyírás, a külterjes területen pedig a második nyírás. A kertészeknek az egynyári virágokkal beültetett virágágyak kapálása, gyomlálása ad feladatot. A Petőfi utcában cserjéket ültetnek, a Károly utcában pedig rózsákat.

Naponta 50 közfoglalkoztatott takarítja és gaztalanítja a teljes villamos pálya mentén az önkormányzati tulajdonú útfelületet. A Selyemrét és Tiszai Pályaudvar közötti, továbbá a Parasznyai elágazástól a villamospálya melletti útfelület takarítása és gaztalanítása a Magyar Közút Nonprofit Zrt. feladata. A Városgazda Kft. munkatársai lefertőtlenítették az Európa ligetben található játszóteret, és kicserélték a Kassai, Katowice, Szeles, Mátyás Király, Tizeshonvéd, Szepesi és Fazekas utcán lévő játszóterek homokozóiban a homokot. A vihar miatt letört gallyak és ágak összeszedése, kitört fák elszállítása is a Városgazda feladata.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…