2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Hulladék udvar avatás Szikszón

A szikszói hulladékudvart 44 millió forint beruházással valósította meg a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati társulás, amelynek tagja Szikszó Önkormányzata.  Az udvar üzemeltetője a Cirkont Zrt.  A beruházást július 25-én avatták.

A rendezvényen részt vett Dr. Ódor Ferenc a térség országgyűlési képviselője, aki köszöntőjében arról beszélt: a hulladékudvar egy újabb lépés Szikszón arra, hogy tudatos módon viszonyuljanak az emberek a környezetükhöz.  A lakossági ingyenes átvétel megszüntetheti azt a problémát, hogy illegális szemétlerakók jöjjenek létre Abaújban.


Füzesséri József
, Szikszó polgármestere kiemelte: a gyarapodás újabb jele Szikszónak ez a létesítmény, hiszen az utóbbi esztendőkben tégláról –téglára haladva építkezik a város. Ez a környezetvédelmi fejlesztés hiánypótlónak számít. Óriási igény mutatkozik a városban arra, hogy az úgynevezett hulladékedényes gyűjtésen felül keletkező más lakossági hulladék is megfelelő helyre kerüljön.  További sikerekről is beszámolt a környezetvédelem terén. Az idén ősszel indul meg a régi szemétlerakó rekultivációja, aminek a munkálatai 150 millió forintba kerülnek.  A napokban kapta a hírt Szikszó Önkormányzata arról, hogy sikerrel jártak a KEOP pályázatán, és 270 millió forintot nyertek a szennyvíztisztító telep fejlesztésére.

Kaposi Zoltán, a Szikszói Környezetvédelmi Egyesület elnöke hozzászólásában elmondta: a környezetvédőknek minden , az élhető környezetért tett lépés örömhír. Az egyesület 5 éves az idén, civil kontrollként számos esetben álltak már ki a városban lakók érdekeiért a környezetszennyezőkkel szemben.


Tomkó István
, a Cirkont Zrt. vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy a hulladékudvaron 80 millió forintos költséggel kialakítottak egy hulladék átrakót is, ami a  sajókazai telepre történő szállítást segíti.

A szikszói hulladékudvart már július 1-étől használhatják a helyiek. Lakossági méretekben- ingyen helyezhetnek el itt veszélyes hulladékot (például étolaj, elektronikai hulladék), háztartási lomot, fém, üveg, műanyag, papír, zöld, építési és bontási hulladékot.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek