2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Az „Isteni szikra”

Így jellemezte a Kazincbarcika által készített és a Svájci Hozzájárulási Program pályázatán sikeresen szerepelt programot a Kistérségek Fejlesztéséért Tudományos Egyesület. A szervezet az általa alapított Területfejlesztési Nívódíjat az év legsikeresebb programjának ötletéért és kidolgozásáért Kazincbarcikának adományozta a 2011-es pályázatok értékelését követően.

Munkahely-és értékteremtés

A nívódíjat a közelmúltban Sztupák Péter alpolgármester vette át, aki nagyon nagy sikerként könyvelte el mind az elismerést, mind a mögötte álló és még megvalósításra váró pályázatot.
– Kazincbarcika Város Önkormányzata három kistérségi településsel karöltve egy 6.2 millió svájci frank, vagyis 1.5 milliárd forint összegű fejlesztési programot valósít meg, mely a „Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtő fejlesztése” címet viseli – mondta Sztupák Péter.
– A nagyszabású program átfogó célja a népességmegtartás érdekében a közép-és hosszú távú munkahelyteremtés keretfeltételeinek megteremtése Kazincbarcikán és a kistérségben. A fejlesztés során alapelvünk, hogy a város és a kistérség közösségét mobilizáljuk, a meglévő szellemi tőkét bevonjuk a programok megvalósításába, a kihasználatlanul álló ingatlanokat pedig újrahasznosítsuk; ezekkel összességében a kistérség egyedi értekeire fókuszáljuk a figyelmet.
Stratégiai célként az üzleti környezet fejlesztésével a munkahelyteremtés ösztönzését, a helyi identitás és a kazincbarcikai kistérség imázsának erősítését fogalmaztuk meg – ismertette a program főbb célkitűzéseit az alpolgármester.
A projekt kapcsán idén márciusban a Svájci Nagykövetségen ünnepélyesen aláírták a Svájc és Magyarország között köttetett regionális fejlesztési megállapodást, a közelmúltban pedig több konferencia és egyeztetés szerveződött a témában.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…