2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Európa-szerte egyedülálló vár lesz a diósgyőri

A közbeszerzési bírálóbizottság a jövő héten kezdi meg üléseit, győztest leghamarabb augusztusban hirdethetnek, a szerződéskötést követően pedig már augusztusban el is kezdődhet a munka a Diósgyőri várban. Visszaépül a Vár három tornya, a gótikus lovagterem, a királyné lakosztálya, és a keleti oldalon a kápolna.

A lillafüredi függőkert kivitelezésének közbeszerzése is folyamatban van. Az ajánlattételi határidő július 23-a. A szerződéskötést pedig szeptemberre tervezik. A munkák jövő nyár elejére fejeződhetnek be.

A Lovagi tornák eredeti tervét módosítani kellett, ugyanis a tavalyi ásatásokon a tér északi oldalán a régészek megtalálták annak a vizesároknak a nyomait, amely a vár köré vezette a Szinva vizét. A módosított tervek a jövő hónap elejére elkészülnek, majd ezt követően lehet a kivitelezésre kiírni a közbeszerzési pályázatot. A jövő évre így a Lovagi tornák tere is elkészül.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…