2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Menesszék a Holding igazgatóságát!

A szocialisták szerint ha ez nem történik meg, Kriza Ákos polgármester elismeri: tudott a 34 milliós prémium kiosztásáról.

„Járulékokkal együtt 50 millió forintra is rúghat az a 34 millió forint, amelyet a Blikk pénteki cikke szerint a Miskolc Holding igazgatósága prémium címen májusban szétosztogatott. Dr. Kriza Ákosnak, Miskolc polgármesterének azonnal le kell állítani a kifizetéseket, a Holding igazgatóságát pedig azonnal meneszteni kell. Feltéve, ha a polgármester nem hazudott, s valóban jutalom- és prémiumstop van érvényben az önkormányzati cégeknél ” – mondta pénteken, rendkívüli sajtótájékoztatóján Földesi Norbert, az MSZP miskolci önkormányzati frakcióvezetője.

Emlékeztetett: idén februárban derült ki, hogy tavaly decemberben a Holding igazgatósága 8 millió forintos jutalmat osztogatott szét az IT és a holdingos cégvezetők között. Akkor a polgármester közölte, prémium- és jutalomstop van érvényben, vagyis az érintettek fizessék vissza a jutalmakat az önkormányzati cég kasszájába. Nem ez történt, jótékony célokra, beteg gyerekeknek adományozták a pénzt, ami – s ezt Földesi Norbert hangsúlyozta – nem az ő pénzük volt, hanem az adófizetőké.

Az akkor is országos publicitást kapó botrányból viszont nem tanult az igazgatótanács, idén májusban kilenc vezetőnek összesen bő 34 millió forintot ítéltek meg prémium címén. A tanács saját elnökének, Vécsi Györgynek a munkáját két esetben is elismerte. Az év első felében ugyanis még a helyi hőszolgáltató ügyvezetőjeként tevékenykedett, ezt követően került a holdinghoz. Neki összesen 7,8 millió forintot tennének a zsebébe.

Földesi Norbert szerint gyomorforgató, hogy miközben az önkormányzati cégek a csőd szélén táncolnak, miközben a cégek, vállalkozók a munkájuk után járó jogos követelésüket nem tudják a Holdingon behajtani, miközben önkormányzati intézmények költségvetéséből kell elvonni, mert nincs elég pénz, aközben ez az emberek utólag megállapítják, milyen célokat kell elérniük, s ezt premizálják.

A szocialisták frakcióvezetője kijelentette: hamis, amit a Blikkel a Holding kommunikációs osztálya reagálásként közölt, azaz az, hogy „a vállalat normál működéséhez tartozik, hogy elvégzi a kiértékelést, de kifizetésre engedélyt nem adott az igazgatóság”. Ez azért nem igaz, fejtette ki Földesi Norbert, mert egy IT-határozat, amire a Blikk is hivatkozik, azonnal végrehajtható, kivéve, ha a határozatban erre külön nem térnek ki. Márpedig a lap ilyesmiről nem tesz említést.

Különösen fájó, jegyezte meg Földesi Norbert, hogy a 2010 őszén hivatalba lépett fideszes városvezetés, az általuk kinevezett cégvezetők folyamatosan produkálnak olyan botrányokat, amelyek miatt az országos lapok címoldalára kerül a város. Csak idén ilyen volt a már említett 8 milliós jutalmazással kapcsolatos hír, Pálffy Kinga lakásügye (a Holding 116 négyzetméteres szolgálati lakást biztosított a vezérigazgatónak, amelyet nem csak felújított, de több millióból be is bútorozott), a Selyemréti Strandfürdővel kapcsolatos mizéria, az iskolaigazgatók leváltása, vagy az internetes domain-nevek korlátozását indítványozó, mulatságos közgyűlési előterjesztés is.

 

Forrás:eszakonline.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…