2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Inkubátorház az egykori Művelődési Házból Szikszón

Az ünnepélyes alapkőletétel 2012. október  21.-én volt, az ünnepélyes záró rendezvény: 2012. július 14.-én.A nettó összköltség 306.133.164,-Ft a nettó támogatás 80%, azaz 244.906.531,-Ft, a nettó önerő pedig 61.226.633,-Ft volt. A kivitelező a Gerixon Kft. A beruházás két részből állt: a főépület felújítása ahol nyolc irodát , és az új épület felépítése, ahol 4 műhelyt alakítottak ki.

A fenti száraz tények mögött sok harc, bizalmatlanság és sok-sok munka volt 2008 óta, amikor először felmerült a felújítás ötlete, mint ahogy beszélt erről Füzesséri József polgármester, a szombati ünnepélyes megnyitón is. A vendégek az épületek bejárása során győződhettek meg arról, hogy a régi, elhanyagolt épület új funkciókat is kapva, milyen  elegánssá vált, s már csak arra vár, hogy birtokba vegyék a szikszói vállalkozások. Ezzel az épülettel nem csupán a kisvállalkozások jutnak majd kedvezményes bérleményekhez, hanem a város is nyert egy szépen felújított épületet, csodálatos nagyteremmel, amelyben sok-sok városi rendezvényt lebonyolíthatnak.
Füzesséri József kiemelte: nagyon fontos állomása szikszói fejlesztéseknek ez a beruházás. Az itt élő emberek egyetértenek abban: munkahelyek nélkül  nem juthatunk k egyről a kettőre. Ez a beruházás  mikro- és kisvállalkozókat segít abban, hogy ledolgozzák az eddigi verseny hátrányukat, hiszen ez a ház infrastrukturális segítséget ad számukra.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek