2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Szeptemberfeszt Miskolcon

Miskolcon rendezik szeptember 6–9. között az ország legnagyobb sörfesztiválját a Szeptemberfeszt-et: a Népkertben három színpad, kétszáz árus, ismert hazai és nemzetközi zenekarok várják a látogatókat. Az esemény pénteki sajtótájékoztatóján Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Hajdú Péter, a sörfesztivál ötletgazdája ismertette a részleteket.

A fesztivál ötlete Hajdú Péter televíziós műsorvezetőtől származik, aki egy miskolci barátjával választotta ki a helyszínt.

– Örülök, hogy a borsodi megyeszékhely helyt adott a rendezvénynek. Számomra, ha sörről van szó, a megye és Miskolc jut az eszembe. 200 árus, 130 nagyobb stand és egy kétezer fő befogadóképességű sörsátor várja majd az érdeklődőket. Utóbbiban lesz az egyik színpad, emellett lesz egy szabadtéri nagyszínpad, illetve a sportcsarnokban is lesznek koncertek.

A szervező hozzátette, a Görgey utcát lezárják a fesztivál idejére – jelezve a rendezvény volumenét.A három nagyobb sörgyár mellett jelen lesznek a kisüzemi sörfőzdék is, hiszen, mint Kriza Ákos hangsúlyozta, Miskolcon, illetve a megyében készül a hazai kézműves sörök 25 százaléka.

A sör mellett fontos a jó hangulat, a zene, így három nemzetközi sztárvendég lép fel a Népkertben: Thomas Anders és a Modern Talking, a Boney M, valamint a Mr. President koncertjein nosztalgiázhatnak a fesztiválozók. A külföldiek mellett népszerű hazai zenekarok is fellépnek.  A nagyszínpadon a Csík zenekar, a Magna Cum Laude és a Hooligans, a sátorban a mulatós zene nagyjai (Lagzi Lajcsi, Kökény Attila, Bódi Guszti, Bangó Margit, Zoltán Erika, Fásy Ádám), míg a sportcsarnokban a Bëlga, a Kiscsillag, Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint Kasza Tibi biztosítja a hangulatot.

 

Fotó:Orosz László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…