2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Sem dugódíjat, sem Tempo 30-at nem tervez a miskolci önkormányzat!

Miskolc Város Önkormányzata nem tervezi sem a dugódíj, sem a Tempo 30 bevezetését, így erről szóló szakmai anyaga sincs!
Nem tudjuk, hogy Simon Gábor milyen szakmai anyagra hivatkozva állítja ennek ellenkezőjét. Azt tudjuk, hogy 2008-ban készült egy szakértői anyag „Miskolc Hosszú Távú Közlekedésfejlesztési és Közlekedéspolitikai koncepciójának Korszerűségi felülvizsgálata” címmel. (http://miskolc.hu/sites/default/files/dokumentumok/csatolmanyok/09-02-25_ho-fe-ko-muleiras_komplett.pdf)

A miskolci közlekedés megújítása, a város élhetőbbé tétele közlekedési szempontból természetesen folyamatban van, de ebben nincsenek az MSZP által említett elemek.

Miskolc közösségi közlekedésének átalakítása folyamatban van, amiről tájékoztattuk a lakosságot a sajtón keresztül. Itt elhangzott az is, hogy Miskolc közösségi közlekedésére az első csapást a 2006/2007-es költséghatékonysági intézkedések jelentették. Ezt követően valóban egy olyan hálózat jött létre, melyet a városlakók soha nem szerettek, nem érezték magukénak és nagyon sok volt rá a panasz.
Az új, miskolci közösségi közlekedés ütemes, tervezhető és kiszámítható lesz. A teljes vonalhálózatot három lépésben alakítják át. Az első módosítások június 16-tól léptek életbe. Ez a nyári menetrend! A második lépés ősz elejétől hoz változásokat. A tanulmányi időszaki menetrend az Egyetemváros közlekedési gondjait is megoldja. Késő ősztől pedig a teljes hálózat módosul, hosszabb vonalat és kiszámíthatóbb közlekedést hozva a miskolciaknak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek