2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Még félgőzzel sem…

Kazincbarcika – Az ígéretek ellenére több osztály is megszűnt a kazincbarcikai kórházban július elsejétől. Mint Dr. Héjja Mária kórházigazgató elmondta: “a semmi nem változik ígéretek” ellenére a szemészet, a gyermekosztály, a sürgősségi és az intenzív osztály teljes egészében megszűnt a kórházban. A szülészet sem fogad betegeket, jelenleg Ózdra és Miskolcra viszik a kismamákat a megyei mentőszolgálati utasításnak megfelelően. Ezen a területen továbbra is ígéretünk van arra, hogy az eredeti döntés alapján bezárt szülészeti osztály, mégiscsak életben marad, ugyanis jelen pillanatban ez a részlegünk sem működik.
Dr. Váradi József, a Magyar Orvosok Szövetségének helyi elnöke hozzátette: csak a sebészeti szakterületen 15 ágy erejéig – mely nem saját ágyszám, hanem a megyei kórház kihelyezett kapacitása – van ellátás, illetve azon a 40 belgyógyászati ágyon, amit eredetileg ennek az egészségügyi intézménynek szánt a kormányzat. Itt 30 ággyal csökkent az aktív ellátási kvóta, az ellátási terület azonban továbbra is 80 000 fős maradt – tette hozzá a főorvos.
Az orvosok és a civilek továbbra sem tudják elfogadni a barcikai kórház ilyen mértékű “elsorvasztását”, újabb utakat és lehetőségeket keresnek – ezt már
Dr. Szatmári Zoltán szülész-nőgyógyász főorvos mondta. Óriási a bizonytalanság és az elkeseredettség, de a kórház- és a városvezetés, a főorvosi karral és a civilekkel karöltve tovább küzd a térség egészségügyi ellátásának biztonságáért, az itt élők jogaiért – zárta gondolatait Dr. Szatmári Zoltán.
A témával ma részletesen foglalkozik a KVTV Presszó című műsora, melynek a két főorvos lesz a vendége, így további részleteket is megtudhatnak a pontos helyzetről. Arról, hogy jelen pillanatban, milyen problémákkal, hová és hogyan fordulhatnak a térség lakói, mely ellátások működnek és melyek nem.
A kezdési időpont 17.30 óra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek