2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Lakossági fórum Herbolyán

Kazincbarcika – „Együtt egymásért” címmel a herbolyai városrész közbiztonságáért tartottak lakossági fórumot.
A rendezvényt a Kazincbarcikai Közbiztonsági Egyesület, vagyis a Polgárőrség szervezte, helyszíne pedig a felújított Közösségi Ház volt.
A programon Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere, Pétervári György, a terület önkormányzati képviselője, Csóra György, a helyi Polgárőrség elnöke, Hrabina János, a Herbolyai Polgárőr Csoport vezetője, Tóthné Pruma Éva, a Szociális Szolgáltató Központ Herbolyai Családsegítő Szolgálatának munkatársa és Veres Lajos, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi osztályának vezetője várták a lakosság kérdéseit.

Városrész rehabilitáció

Mint ismeretes: 2011 tavaszán indult és ez év végéig tart Kazincbarcika Herbolya-Régi telep városrészén az a szociális város-rehabilitációs program, melyet több mint 409 millió forinttal támogat az Európai Unió.
A nagyszabású beruházás célja, hogy a város leszakadó peremkerületét és az ott lakókat felzárkóztassa.
A program építő szakasza befejeződött: felépült a Képzőközpont, illetve két régebbi épület felújításával a Közösségi ház és a Családsegítő központ is elkészült. Megszépültek a közterületek; játszótér, szabadidőpark, parkolók és utak épültek. A beruházás keretein belül infrastrukturális fejlesztésekre is sor került. A lakosság részére ivóvíz- és szennyvízcsatorna, míg a felszíni vízelvezetési problémák megoldására 825 méter csapadékcsatorna épült.
A projekt programszakasza során az elkészült közösségi épületeket tartalommal töltik meg. Ezek célja, hogy a helyben élők jóval szélesebb szolgáltatást kapjanak: azaz a program segítsen a hátrányok leküzdésében, javítson a szociális és egészségügyi állapotokon, színesítse a közösségi életet, és a képzések által esélyt adjon a munkavállalásra, a megélhetésre.

Megépítjük, megőrizzük!

A tartalmi elemek között a felújított városrész megóvása, megszépítése is szerepel. Ezzel összhangban még a múlt évben megalakult egy helyi Polgárőr Csoport, melynek célja a terület közbiztonságának fokozása és az értékek megóvása.
A fórumon elhangzott: a 40 fős csoport aktív és eredményes munkát végzett az elmúlt időszakban; a városrész közrendje, közbiztonsága jónak mondható. Az ott élők biztonságérzete nőtt, kirívó atrocitások, problémák a területen nem voltak, köszönhetően a sok-sok munkaórának, járőrözésnek és a polgárőrök folyamatos jelenlétének.
A szakmai beszámolókat követően a résztvevők több témában is kérdéseket intéztek a meghívott vendégeknek, melyekre kielégítő választ adtak a szakemberek.
A fórum végén elhangzott: július 7-én Regionális, Kistérségi Polgárőr Napot rendeznek Herbolyán, melyre nagy szeretettel várják majd a helyben élőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Információ: www.herbolya.barcika.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek