2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A „Vészhelyzet” című demonstráció szervezőinek közleménye

Tisztelt barcikaik, térségben élők, szimpatizánsok!
Az előzetesen kijelölt időpontban és helyszínen ma megtartjuk a város és a térség lakóinak képviseletében, a helyi civilszervezetek és a kórház munkatársai által szervezett demonstrációt.

A tegnap este tartott megbeszélésünkön megtörtént a rendezvénnyel kapcsolatos utolsó egyeztetés. Elvégeztük az előzetes szervezési feladatokat, mindenki tudja és teszi a dolgát. Elkészült a rendezvény házirendje, mely egyértelmű kéréseket és elvárásokat tartalmaz többek között a viselkedési normákat illetően. Ez azért fontos, mert a rendezvényen párt zászlók, jelképek használata nem megengedett, ez egy civil és politikamentes, békés demonstráció lesz a mi szándékaink szerint! Kérünk mindenkit, hogy ennek megfelelően viselkedjen, mutassuk meg, hogy az itt élők tudnak és akarnak méltóságteljesen demonstrálni, egy mindannyiunk számára jó ügyért kiállni! A résztvevők számára megfelelő mennyiségű víz áll majd rendelkezésre, az egészségügyi és egyéb ellátásról is gondoskodunk. A tiltakozó aláírásgyűjtést a helyszínen is folytatjuk, az ívek leadási határideje hétfő 12 óra.
A rendezvény miatt 15.30-tól útlezárás lesz, az Építők útja irányából csak a Május 1. út kereszteződéséig lehet majd behajtani, illetve a másik oldalról a görög katolikus templom feletti szakaszig. Éppen ezért azt kérjük, hogy a gépjárművel, busszal érkezők a közeli áruházak, illetve a hivatal és a posta mögötti parkolókat vegyék igénybe, s gyalogosan közelítsék meg a demonstráció helyszínét. Ma déltől a kórház előtti parkolót folyamatosan kiürítik, ehhez kérjük a gépjárművel érkezők együttműködését, hiszen kell a hely a remélhetőleg több ezer embernek.
A demonstráción hét beszéd hangzik majd el és szimpátia elem is lesz.

Nagy tisztelettel és szeretettel várunk mindenkit, akit nem ért egyet a kórház jövőjét érintő határozattal; aki tiltakozni kíván és nem fogadja el a térségben élők egészségügyi ellátásának ellehetetlenítését jelentő döntést!

A szervezők nevében:     Dr. Szatmári Zoltán  szülész-nőgyógyász
Szécsy Vilma civilszervezeti vezető

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…