2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nyári menetrend- első munkanapi tapasztalatok

Utaslemaradások nélkül, összességében zökkenőmentesen lépett életbe június 16-án a nyári menetrend Miskolcon. Az utasoknak nem kellett zsúfolt járatokon utazniuk az új, utasbarát menetrendnek köszönhetően. Az MVK Zrt. munkatársai hétfőn a reggeli csúcsórában a forgalmasabb autóbusz- és villamosmegállókban figyelték a forgalmat, a járatok kihasználtságát és azt, hogy előfordulnak-e utaslemaradások.

A menetrendi ellenőrzés alapján elmondható, hogy jelentősen túlterhelt járatok, vagy utaslemaradás sem a villamosoknál, sem az 1,1A viszonylatoknál, illetve az Egyetem felé közlekedő járatok estében nem volt tapasztalható.

A villamosközlekedés a reggeli csúcsidőben mindkét irányban ütemes és menetrendszerű volt, a belváros irányába max. 50%-os terheltséggel közlekedtek a villamosok. Az autóbuszok esetében az 1, 1A-s viszonylatoknál előfordult néhány esetben, hogy a belváros irányába egyenetlenül közlekedtek az autóbuszok, azonban utaslemaradás nem volt megfigyelhető. Az észak-déli irányú autóbusz közlekedés tekintetében a Tapolcai elágazásnál 7.30 után előfordultak összefutások illetve párban közlekedő járatok, viszonylag sok utassal közlekedtek az autóbuszok az Egyetem felé 7.30 és 7.40 között.

Utasainknak még meg kell szokni a Felső-Majláth új végállomásról történő autóbusz közlekedést, a kollégák visszajelzése szerint az átszállások biztosítása az autóbuszok és a villamosok között még nem volt zökkenőmentes. Erre kiemelt figyelmet fogunk fordítani.

Utasaink kérésére a menetrendben meghirdetett 23:45-kor Búza térről induló és 0:00-kor Szirmáról induló 3-as járatok 5-perccel később indulnak a mai naptól.

Az ellenőrzést a héten tovább folytatjuk, az éjszakai csatlakozások rendszerére is kiterjesztve.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek