2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Ámokfutó cigaretta csempész

Több mint 50 kilométeren keresztül próbált menekülni egy cigaretta csempész az M3-as autópályán a pénzügyőrök és rendőrök elől. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Hajdú-Bihar megyei Igazgatóságának pénzügyőrei az M3-as autópálya görbeházi pihenőjénél akartak ellenőrizni egy olasz rendszámú személygépkocsit. A jármű sofőrje azonban nem reagált a megállító jelzésre, sőt gyorsított és tovább hajtott az autópályán Budapest irányába. A pénzügyőrök az olasz rendszámú járművet üldözni kezdték és értesítették a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársait, akik az autópálya 140-es km szelvényénél próbálták a menekülő autót megállítani. A sofőr azonban kikerülte a rendőrségi járművet és tovább folytatta ámokfutását, többször is nekicsapódva a sztrádát övező szalagkorlátoknak, illetve a vele párhuzamosan közlekedő rendőrségi gépkocsinak. Az olasz jármű a mezőkeresztesi lehajtónál végül elhagyta az autópályát és a településre nagy sebességgel beérve az egyik utcában, a vízelvezető árkon keresztül egy ingatlan kerítésének hajtott. A sofőr kiugrott a gépkocsiból és az ingatlan kerítésén átmászva elmenekült a helyszínről.  A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a sofőr felkutatását, amely azonban eddig nem vezetett eredményre.

Kiderült, hogy a hátrahagyott járműben nagy mennyiségű, összesen 12530 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta volt bepakolva, melynek értéke meghaladja a 7 millió forintot.

A NAV pénzügyőrei a cigarettát, valamint a járművet lefoglalták és költségvetési csalás elkövetése miatt indítottak eljárást. A hatóság továbbá közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt folytat eljárást.

Nemzeti Adó-és Vámhivatal Hajdú-Bihar megyei Igazgatósága

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek