2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A Bethánia Sétány kialakítását ünnepelték Szikszón

Hagyományőrző gyereknappal ünnepelték Szikszón a Bethánia sétány átadását.  A Szikszó Városért Alapítvány szervezésében több száz szülő, kis és nagyobbacska gyerek szórakozott június első vasárnapján.


Gulyásné dr. Kerekes Rita
az alapítvány képviseletében arról beszél: a 2008-ban alakult szervezetük egyik fő célja a Bethánia Kert megújítása, amely évtizedekig a város közösségi helyének számított. Tavaly ősszel civil összefogással, és pályázati támogatással- a Mol Zöld övezet programján jártak sikerrel- és 900 ezer forintértékben fákat, cserjéket ültettek el, amelyek szépen meg is fogantak.

Bethánia Kert megújítása az idén tavasszal tovább folytatódott a Bethánia Sétány kialakításával. Újra benépesedett önkéntesekkel az elmúlt hetekben a kert, ahol a földmunkálatok után sóder, kavics, zúzott kő került területre, 600 méter szegélykövet raktak le, és tíz padot is kihelyeztek a pihenők számára.

A felújítás teljes költsége 3 millió forint. A Mol Zöldövezeti programján kívül sikerrel pályáztak az Abaúj Leader Egyesület kiírásán közösségi tér fejlesztésre, kaptak segítséget Szikszó Önkormányzatától, a polgármesteri alapból, a  Fux Zrt-nek köszönhető hogy 300 méter földkábel került a földbe, biztosítva majd az áramvételi lehetőséget. A padokat a Hell Energy Magyarország Kft adományának jóvoltából helyezhették ki. A helyi vállalkozók munkagépekkel, építőanyaggal segítettek, az egyesület tagjai, barátok, ismerősök, szimpatizánsok pedig szabadidejüket, munkájukat adták a sikerhez.

Gulyásné dr Kerekes Rita arról beszélt: nemcsak az egyesületnek, hanem az egész városnak nagy öröm, hogy újra életre kel a Bethánia Kert. Bár sok feladat, olykor kedvet szegő nehézség is övezték a munkálatokat, de megérte a fáradozás.  Lépésről, lépésre haladva jól látszik, hogy az itt élőknek fontos ez a közösségi tér, és képesek érte áldozatokat is hozni. A fejlesztésnek azonban még nincs vége. Szeretnék megerősíteni, felújítani a meglévő színpadot. Ígéretük van Szikszó Önkormányzatától arra, hogy a Fő tér jelenlegi burkoló kövét megkapják, mert azt egy beruházás során kicserélik, színpadépítéshez pedig megfelelő ez a használt anyag is. A közvilágítás megoldása azonban egy újabb ügy lesz, hiszen az engedélyeztetés és a kandeláberek kihelyezése milliós tételnek számít.

A június első vasárnapján megrendezett hagyományőrző gyereknap bebizonyította, a szikszóiak jól érzik magukat a felújított közösségi helyen. A Szikszó Városért Alapítvány az Abaúj Leader Egyesület pályázatán nyerte el a rendezvény költségeit. A programban többek között szerepeltek a Szikszó Városi Óvoda és a Bethánia Óvoda csoportjainak előadásai, de tapsolhattak a jelenlévők a szikszói rock &roll csapat tagjainak is. A fellépő gyerekeknek szikszói támogatók által felajánlott péksüteménnyel kedveskedtek. Nagy sikert aratott a Magor Egyesület népi játéka. Azok a gyerekek, akik valamennyi ügyességi és szórakoztató elemet kipróbáltak, szintén jutalomban részesültek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek