2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Fókuszban az egészséges kisgyermek

Ezzel a címmel rendeztek előadást Kazincbarcika herbolyai városrészén, ahol az Európai Unió támogatásával egy több mint félmilliárdos beruházás zajlik.

Az egészséges kisgyermek neveléséről és a fertőző betegségekről két előadó – két szakterület kiváló képviselője – tartott nagyon érdekes tájékoztatót a herbolyai területen. Pappné Farkas Erzsébet védőnő a baba megszületésétől kezdve évenkénti, havonkénti bontásban foglalta össze a kisgyermek gondozásának, nevelésének legfontosabb sajátosságait. Külön kitért arra, hogy mikor nevel és szoktat helyesen az anyuka, és melyek azok a viselkedési formák, amelyeket feltétlenül kerülnie kellene. Beszélt a pszichés, érzelmi fejlődésről, fejlesztésről is, a jó szokások kialakításának fontosságáról, kihangsúlyozva a szülők, az anya személyiségformáló szerepét.
A fertőző betegségekről Csősz Anita járványügyi felügyelő tartott tájékoztatót. Részletes történeti áttekintést adott a fertőző betegségek kialakulásának történetéről, azok legfontosabb jellemzőiről, a megelőzés lehetőségeiről és az esetleges szövődményekről is. A cél az volt, hogy az érdeklődők lássák és tudják, hogy mi és hogyan védi meg kisgyermeküket ezen betegségek ellen; s kinek milyen felelőssége van az oltások beadásának, vagy elmaradásának tekintetében.
A programon – melyet a szociális város-rehabilitációs program keretében a herbolyai Családsegítő Szolgálat szervezett – közel húszan vettek részt.
Az előadások előtt Klimon István alpolgármester köszöntötte az érdeklődőket és rövid tájékoztatást nyújtott az akcióterületen folyó beruházásról.
Mint mondta: a 2011 márciusában kezdődött projekt óriási előrelépést és felzárkózási lehetőséget jelent a városrészen élőknek. A beruházás építő, infrastrukturális, szociális, képzési, közösségi, kulturális, oktatási és sport jellegű fejlesztéseket is tartalmaz; az Európai Uniós támogatás összege pedig több mint 400 millió forint.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek