2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

150 milliót költenek Szikszón a hulladék lerakó rekultivációjára

Szikszó Önkormányzata is tagja a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulásnak. Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere , a társulás elnöke arról beszélt: a társulás elnökségi ülésén  Szikszót  is érintő ügyekről  döntöttek. Az elnökség tagjai ellenszavazat nélkül választották meg a Füzesséri Józsefet , Szikszó polgármesterét a pénzügyi bizottság elnökének . Az ellenszavazat nélküli támogatás annak az eddigi munkának az eredménye és elismerése  , amit Füzesséri József az elmúlt időszakban a társulás sikeréréért tett.

Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulásn a Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerében meghirdetett, KEOP-2-3-0/1F „A települési szilárd hulladéklerakót érintő térségi szintű rekultivációs programok elvégzése” konstrukcióra nyújtott be pályázatot Sajó-Bódva Völgye Települési Szilárd Hulladék Rekultivációs Projekt címen, ahol sikerrel járt.

A társulást alkotó önkormányzatok területén a felmérések alapján  150 települési szilárdhulladék lerakó található. Az elnyert támogatás keretében  ezen lerakók több mint 50%-ának ,78 telepnek  a felszámolása, rekultivációja történik meg 2012 és 2014 között.

A Szikszó települési szilárd hulladéklerakó rekultivációs költsége 152 268 750 Ft. A munkálatok előkészítése az idén nyáron elkezdődik. A rekultivációs munkálatok 2012 augusztusa  és 2013 októbere között zajlanak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek