2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Az EU egyértelmű üzenettel érkezik a G8 csúcsra

A május 18-19-i G8 csúcson az EU megoldásokat sürget olyan világméretű kihívásokra, mint a világgazdaság helyzete, az élelmezésbiztonság, az energiaügy és az éghajlatváltozás kérdése.

A „fogjunk össze” mottót viseli a G8-ak idei, Barack Obama amerikai elnök vezetésével megrendezendő Camp David-i csúcstalálkozója, amelyre közvetlenül a május 20–21-i chicagói NATO-csúcs és egy hónappal a G20-ak mexikói csúcstalálkozója előtt kerül sor. Az Európai Uniót – a G8-csoport teljes jogú tagját – a Bizottság elnöke, José Manuel Barroso és az Európai Tanács elnöke, Herman Van Rompuy képviseli.

A Camp David-i csúcstalálkozón az Európai Unió tevékenyen fel kíván lépni annak érdekében, hogy megoldások szülessenek a napirenden szereplő olyan legsürgetőbb világméretű kihívásokra, mint például a világgazdaság helyzete, az élelmezésbiztonság, az energiaügy, az éghajlatváltozás, illetve a regionális és politikai fejlemények és a biztonsági kérdések.

José Manuel Barroso a közelgő csúccsal kapcsolatban kijelentette: az Európai Unió egyértelmű üzenettel érkezik a csúcsra: Európa eltökélten halad tovább a választott úton, és a válságból való kilábalás, illetve a növekedéshez való visszatérés érdekében átfogó stratégiát követ. Kettős megközelítésen alapul a válságra kidolgozott válaszunk, amelynek alappillérét a rendezett államháztartás és a növekedésserkentő intézkedések képezik, mivel a bizalom helyreállításának ez az egyetlen módja – jelentette ki.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek