2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Székhelyavató,otthonfoglaló

Ünnepélyes keretek közt avatták fel május elsején a Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesülete új székhelyét. A több mint 700 idős városlakót tömörítő szervezet a városközpontban, a Kazinczy ház épületébe költözött át.Voltak már alagsorban, emeleten, most itt a város szívében otthonra találtak. Végleges helyre, egy olyanra, amit maguk csinosítgathatnak, szépíthetnek, hiszen innen már nem kell továbbköltözniük.

E gondolatok kíséretében adta át jelképesen az új épület kulcsát Bráz György polgármester Boros Józsefnek a Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesülete elnökének. A szépkorúak már márciusban beköltöztek, de még nem lakták be az új helyiséget.A bútorok és a berendezések a régiek, azok amelyeket anno örökölt az egyesület, cégektől, intézményektől, de sok olyan berendezési tárgy is van az új székhelyen, amit otthonról hoztak el a nyugdíjasok, hogy szebbé, hangulatosabbá tegyék második otthonukat. Akadálymentes, rámpás feljáró vezet a bejárathoz, és az sem utolsó szempont, hogy nem kell kigyalogolni a város végére, ahol az elmúlt esztendőkben működött az egyesület. A költözésben maguk a nyugdíjasok is sokat segítettek. Kisebb átalakításokat is végeztek az épületen az elmúlt hetekben. Az átmeneti orvosi ügyeleti helyiség most szervezési iroda, a fogászati rendelőkből pedig gazdasági iroda és egy tágas klubterem lett.

– Annak idején, amikor a szakrendelő visszaköltözött régi-új helyére, jött az ötlet, hogy mi lenne ha ezt az épületrészt mi, nyugdíjasok megkaphatnánk, hiszen frekventált helyen van, jól megközelíthető a mozgáskorlátozottak számára is – mondja Boros József. A képviselő-testület pozitívan állt a kezdeményezésünkhöz és meghallgatásra talált a kérésünk. A Tiszaújváros Jövőjéért Alapítványtól 1 millió forint támogatást kaptunk, amit ezúton is szeretnék megköszönni. Ebből a pénzből terveink szerint bútorokat, székeket, szekrényeket veszünk majd, hiszen amit áthoztunk magunkkal a régi épületből, már kiszolgálták az idejüket. Azt hiszem itt igazán otthonra találtunk, hiszen a város közepén vagyunk, nem kell kilométereket gyalogolni az időseknek, nem kell emeletet mászniuk, tágas, világos, szép a helyiség, és a belső zárt udvar adta lehetőségeket is ki fogjuk használni, hiszen itt már korábban is rendeztünk különböző ünnepségeket, bálokat, sőt még főzőversenyt is.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…