2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

„Határtalan barátság” Miskolc üzenete Kassának

A Kossuth Rádió hírnöke, Náray Balázs futva viszi, Kassa – Európa 2013-as kulturális főváros – polgármesterének Richard Rasinak, Dr. Kriza Ákos, Miskolc város polgármesterének üzenetét.
A rádió munkatársa, 2012. május 4-én, 10 órakor egy különleges startpisztoly hangjára, az Avasi harangtorony hangjátékára indult útnak a miskolci Városháza elől.
Náray Balázst az első kilométeren elkísérte Dr. Kriza Ákos polgármester, Pfliegler Péter és Kiss Gábor alpolgármesterek, önkormányzati képviselők, Jónás István a Magyar Rádió nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Pásztor Zoltán Magyar Rádió nonprofit Zrt. tartalom-innovációs managere, Nagy György András a Kossuth Rádió programszerkesztője. Becze Szilvia, a Bartók Rádió programszerkesztője és műsorvezetője valamint számos kisiskolás.   
Dr. Kriza Ákos polgármester elmondta: Testvérvárosunkkal, Kassával régóta jó a kapcsolatunk. Az utóbbi, kicsit több mint 1 évben elég gyakran találkoztak Kassa polgármesterével, és azok a szakemberek, akik együtt dolgoznak azon, hogy Miskolc hogyan, milyen formán csatlakozhat a Kassa Európa 2013-as kulturális főváros programba. Már tavaly márciusban elkezdődtek a két önkormányzat
között a tárgyalások Kassa és Miskolc együttműködési lehetőségeiről, kapcsolódási pontjairól a kultúra, turizmus és a sport területén.  

Az üzenet: Határtalan barátság! Náray Balázs ezt az üzenetet viszi Kassára. Az időkapszulában pedig a két város közötti fontosabb állomásokat tüntettük fel, természetesen szlovákul is.

Ezek az állomások a következők. :

1997 -Testvérvárosi szerződés aláírása

2007- Kassa testvérváros fájának ültetése a Hősök terén

2010 –Kassa emléktáblájának avatása a Diósgyőri Várban, annak emlékére, hogy 640 évvel ezelőtt Európában itt készült az első adománylevél, amelyben Nagy Lajos király a szabad királyi város privilégiumával ruházta fel Kassát.

2008-2010 –HUSK-Rocer Határon Átnyúló Együttműködési Program-A regionális idegenforgalom fejlesztése határon átnyúló együttműködések révén

2011- „Történelem és kultúra –multikulturális és határon átnyúló együttműködés modellje Kelet-Magyarország és Kelet-Szlovákia között” című tudományos-szakmai konferencia Kassán és a miskolci és a kassai állatkerttel közös pályázat „Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013” . A nyertes pályázat segítségével épült meg a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban a magas les, a híd és a tanösvény

2013 – Együttműködés az ECOC 2013 kapcsán

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek