2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Közös festés a lakókkal! – a Dialóg Egyesület az Avason a közösségi festést szervez

Közös festés valósul meg a lakók közreműködésével a Szilvás u. 9. szám alatt 2012. május 5-én. Ez az akció egy olyan program része, amelyben újfajta innovatív koncepciót kialakítva próbál meg a Dialóg Egyesület válaszokat adni az Avason jelentkező problémákra, amelyet a Nyílt Társadalom Intézet támogat.

Három tízemeletes ház lábazatának díszítését célozza az Egyesület azokban az avasi házakban, ahol a leginkább szükség van a változásokra. Az új lábazat amellett, hogy esztétikai élményt nyújt, a társadalmi szolidaritás, és felelősségvállalást erősíti a helyi lakosokban.
A  FESSÜNK EGYÜTT! programelem  során egyes bérházak lábazatának dekorációs felújító festése történik a bérház lakóival közösen tervezve, és kivitelezve. A Szilvás utca 9. alatt található bérházban elkészültek a közösségi tervezést elindító  kérdőívek. A válaszadó lakók hozzáállása pozitív volt, és örömmel fogadták a kezdeményezést. Számos közösségi beszélgetésen került megtervezésre a motívum, és a közös cselekvés apró részleteinek kidolgozása. A festés mellett pedig elindultak az ötletek, hogyan lehet egyéb pozitív változásokat elérni.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek