2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A bíróság felmentette a rabosított Szegedi Mártont

Az országos sajtót is bejárta a hír, hogy tavaly nyáron a Miskolci Rendőrkapitányság rabosította Szegedi Mártont, mivel egy Jobbiknak tulajdonított kiadvány az önkormányzati választásokat megelőzően, 2010 szeptemberében politikusbűnözőnek nevezte és bilincsben ábrázolta Káli Sándort, a város akkori szocialista polgármesterét.

Az eljárást maga a sértett – illetve a bírósági döntés tükrében inkább csak sértődött – expolgármester kezdeményezte, hiába. Ugyanis a Miskolci Városi Bíróság szerdán bűncselekmény hiányában felmentette a Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetőjét az ellene felhozott vádak alól. Az ítélet indokolása kitér arra, hogy egy közszereplőnek el kell tűrnie a politikusbűnözőhöz hasonló értékítéleteket függetlenül attól, hogy azt Szegedi Márton vagy az utca igazságszerető embere vágja-e a szemébe.

A precedensértékű ítélet után a jövőben minden bizonnyal többen is fel fogják keresni Káli Sándort, hogy kendőzetlenül elmondják neki véleményüket arról a nyolc évről, ami legjobb esetben is 2035-ig adósította el Miskolcot, s amelynek a következményeit nem a szocialista politikusbűnözők viselik, hanem minden miskolci.

Jobbik Miskolci Alapszervezete

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek