2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Az állami adóhatóságnál nyilvántartott magán-nyugdíjpénztári túlfizetések visszaigénylése

Az állami adóhatóságnál nyilvántartott magán-nyugdíjpénztári túlfizetések visszaigénylése

2012. január 1-től a magán-nyugdíjpénztári számlák kezelése megszűnt az állami adóhatóságnál, ezt a tevékenységet a továbbiakban a magán-nyugdíjpénztárak végzik.
Amennyiben az adózói folyószámlákon téves-, vagy többletbefizetésből eredően túlfizetés mutatkozik a magán-nyugdíjpénztári adónemeken, úgy annak kiutalása vagy átvezetése a Magyar Államkincstárnál vezetett „Nyugdíjbiztosítási Alapot megillető bevételek” (adónemkód: 125.) beszedési számla terhére teljesíthető.

Az adózói folyószámlán nyilvántartott valós magán-nyugdíjpénztári túlfizetés kiutalása, illetve más adónemre történő átvezetése a 17. számú „Átvezetési és kiutalási kérelem a folyószámlán mutatkozó túlfizetéshez” elnevezésű nyomtatványon kezdeményezhető.
A nyomtatvány kereskedelmi forgalomban beszerezhető, de letölthető az állami adóhatóság www.nav.gov.hu internetes honlapjáról is, melyet papíralapon vagy elektronikus úton is be lehet nyújtani. A papíralapú kérelem megküldhető postai úton, vagy leadható személyesen, esetleg meghatalmazott közreműködésével, meghatalmazott eljárása esetén azonban a meghatalmazást is az adatlaphoz kell csatolni.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek