2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Adjunk nevet az Újkazinci közösségi épületnek!

Közterületek, lakóházak, intézmények újulnak meg egy nagyszabású Európai Uniós városfejlesztési programnak köszönhetően. Sőt egy új közösségi egység is épült, a projektgazdák most ennek keresnek nevet.

A 2010 szeptemberében kezdődött újkazinci beruházást az Európai Unió és a Magyar Állam 500 000 000 Ft-tal támogatja. A projekt építő részeként a Veres Péter és a Mikszáth Kálmán úti panelépületekben 254 lakást újítottak fel. Elkészült az orvosi rendelőt és a gyógyszertárat magában foglaló épület, továbbá a II. Sz. Bölcsőde rekonstrukciója. Az akcióterületen található közterületek is jelentős változáson estek át: megújultak a terek, parkok, járdák, sétányok, parkolók, és a gyerekek legnagyobb örömére a Csokonai úti játszótér is. A városrész új közösségi épületet is kapott, mely a bölcsőde bővítményeként épült meg.

Felhívás épület-keresztelőre

A közösségi épületet március elején adták át, azóta egy tucat rendezvénynek adott otthont és rendkívül népszerű közösségi színtere lett az akcióterületen élőknek. Remélhetőleg ez így lesz a jövőben is, a projekt zárását követően. Hiszen most igazi nagyüzem van: ugyanis a több mint 800 millió forintos beruházás civilprogramokat is támogat. Ezek közé tartozik a 2011 ősze óta tartó „Egészségmegőrző programsorozat”, a „Bölcsődei új funkció” projektelem, illetve az őszi-tavaszi „Környezetszépítő akció”, melynek keretében éppen a közösségi egység udvara szépült meg.
Éppen ezért gondolták úgy a városvezetők, hogy a beruházás keretében megépült közösségi egységet stílszerűen az akcióterületen és a városban élők nevezzék el.
Május 11-ig várják az ötleteket, melyek lehetnek frappánsak, vagy éppen egy személyhez kötődőek. A lényeg az, hogy kifejezzék a hely funkcióját és szerepét. Fontos, hogy egy ötletgazda kizárólag egy névjavaslatot adhat le.
Ezekről a projektben közreműködő partnerekből álló bizottság dönt, eredményhirdetés a beruházás záróünnepségén – május 18-án -, ahol az épület „névadóját” külön díjazzák.

Az ötleteket név, cím és telefonszám feltüntetésével a következő helyekre várják a szervezők: az Egressy Művelődési Központ aulájában, illetve a rendezvények helyszínén elhelyezett gyűjtőládába; továbbá e-mailben a barcikaeu@gmail.com címre.
További információ a KVTV weboldalán és képújságjában.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek