2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Roadshow-n népszerűsítették a „Közös Értékeink” magazinműsort

Roadshow-n népszerűsítették a „Közös Értékeink” magazinműsort

Közel a nézőkhöz
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcán, a festői szépségű Bárczay-kastély épületében került sor a „Közös Értékeink” projekt roadshow-jára.

A meghirdetett alkalomra nemcsak a településről, hanem a környékről is érkeztek látogatók, mert – mint kiderült – a „Közös Értékeink” magazinműsora az egyik legnézettebb program a helyi csatornákon.
A roadshow keretében levetítésre kerültek a projektet alkotó szakmai műhelyek kisfilmjei, az érdeklődők pedig személyesen tehették fel kérdéseiket és mondták el észrevételeiket.

 

 

Harnócz Sándor, a projekt projektmenedzsere beszámolt az érdeklődőknek arról, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati, Közművelődési –és Sportintézete felügyeletével indult útjára a „Közös értékeink” címet viselő, határon átnyúló médiaprojekt, amely felvidéki és magyarországi televíziók közös műsorcseréjét teszi lehetővé. A médiaprogram része a Magyarország- Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013-nak. Elmondta azt is, hogy a projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA), a Magyar Köztársaság és a Szlovák Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg 468.972 Euro támogatással.
M. Bíró Liza, a projektben dolgozó médiaszakember arról számolt be, hogy a projekt célja, hogy erősítse a szlovák-magyar kapcsolatokat, a térség gazdasági versenyképességét és felzárkózását a turizmusban és a gazdaságban, valamint bemutassa közös kulturális értékeinket határon innen és túl. Hangsúlyozta azt is, hogy a partnerek a műsorok készítése során kiemelt figyelmet fordítanak a határ-menti területek erősebb gazdasági és szociális integrációjára, a térség gazdasági versenyképességének erősítésére, az emberek és közösségek közötti társadalmi és kulturális koherencia növelésére, a környezet -és természetvédelemre a határ menti térségben, és a természeti értékek védelmére.
Németh Csaba, a projektben dolgozó médiaszakember pedig azt emelte ki, hogy a sokak által említett globalizmus olyan hatalom, amelynek ellentéte a helyi, lokális aktivitások felébredése, és közösséggé szerveződése. Ezért kiemelten fontos a helyi kultúra bemutatása, megismertetése.
Az érdeklődők a „Közös Értékeink” projekt legnagyobb eredményének nevezték, hogy megismerhetik a szomszédos, és a határ-menti településeken élő emberek problémáit, a kihívásokra adott válaszokat, valamint a települések hagyományait, értékeit. Mint hangoztatták: ezért nézik előszeretettel a magazinműsort.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…