2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Vizsgálat a Majális-parkban hagyott szemét miatt


A húsvéti, hosszú hétvége után nagy mennyiségű szemét maradt a Majális-parkban.
A Közterület -felügyelet jegyzőkönyvet vett fel és vizsgálat indult, hogy ki, illetve kik hagyhatták ott a szemetet. (A Közterület-felügyeleti és Rendészeti Osztály munkatársai minden esetben három napon belül ellenőrzik, hogy a közterületet használó az eredeti állapot helyreállításáról gondoskodott-e.) A Miskolci Polgármesteri Hivatal Építéshatósági Csoportja nyolc területfoglalási engedélyt adott ki (vattacukor, édesség, lufi, kürtőskalács árusnak, büfésnek és mutatványosoknak) a Majális- park területére. Városgazda Kft. az otthagyott szemét elszállításáról és a terület rendbetételéről gondoskodik.

Háttér:
A helyi rendelet értelmében a kereskedőknek a bérelt területet az eredeti állapotban, tisztán, rendezetten kell elhagyni. Kötelességük az általuk használt közterületet (10 méteres területsávban) rendben és tisztán tartani,és az engedély lejárta után az önkormányzatnak a jelen rendelet szerint dokumentált állapotban visszaadni.
Amennyiben a kérelmező kötelezettségeinek nem tesz eleget, az önkormányzat jogosult a kérelmező költségére a közterület tisztán tartásához szükséges munkákat elvégezni vagy harmadik személlyel elvégeztetni.
Amennyiben a kérelmező a rendeletben meghatározott valamely kötelezettségének nem tesz eleget – ideértve különösen a közterület tisztán tartására és a helyreállításra vonatkozó kötelezettséget – az önkormányzat az általa elvégzett vagy harmadik személlyel elvégeztetett munka ellenértékét jogosult az óvadék összegéből fedezni. Az ily módon történő elszámolás után az óvadékból fennmaradt rész kell visszafizetni.
A szórakoztató-, vendéglátóipari, kereskedelmi egységek és más elárusító helyek (büfékocsi, trafik, utcai árusok, taxi állomás, stb.) üzemeltetőinek tisztántartási kötelezettsége a nyitvatartási idő alatt – függetlenül attól, hogy a szemét az ő tevékenységük  folytán keletkezett-e – köteles tisztántartásáról gondoskodni.
Az ingatlan tisztántartási sávjában található szemetet össze kell gyűjteni és azt a tisztántartásra kötelezett tulajdonában lévő vagy általa bérelt hulladékgyűjtő edényzetbe kell elhelyezni. Ha a tisztántartási sáv napközben többször beszennyeződik, a tisztántartást szükség szerint meg kell ismételni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…