2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Nyolc nap lépcsőzés után újra járnak a liftek

Kazincbarcika – Szerdán délután a szolgáltató visszakapcsolta az áramot azokban a lépcsőházakban, ahol egy jogi huzavona miatt 295 család 8 napon át közvilágítás és lift nélkül élt.

Köszönhetően az országos médiavisszhangnak és néhány illetékes gyors, hathatós segítségének szerdán délutántól újra jár a lift a szolgáltatásból kizárt barcikai tízemeletesekben.
Mint korábban megírtuk: közel 300 család múlt kedd óta lépcsőzni kényszerült, mert a lakásszövetkezetnél történt tisztújítás változásbejegyzését egy állampolgár kifogásolta. Ennek következtében 2011 októbere óta nem fejeződött be a hivatalos cégbírósági eljárás, ez pedig ellehetetlenítette az új tisztségviselők feladatellátását. Így hiába fizették rendesen a lakók a közköltségeket, gyűlt szépen a közüzemi számlák ellenértéke, a folyószámlákhoz senki nem fért hozzá. Ebből kifolyólag a tartozások 6-8 hónapja halmozódtak. Bár a választott tisztségviselők a legtöbb szolgáltatóval meg tudtak állapodni a jogi patthelyzet miatt, az áramszolgáltató már nem volt méltányos és április 3-án ideiglenesen kizárta az érintett lépcsőházakat.

171 lépcső

Ennyit kellett naponta legalább két alkalommal megtennie annak, aki a társasházak legfelső emeletéről legalább egy ízben kimozdult.
A különleges helyzetről szinte az összes országos tv csatorna és sajtóorgánum beszámolt, így a húsvéti ünnepeket követően belendült a jogi-fogaskerék is. A lépcsőzés már a múlté, szerdán délután az összes érintett lépcsőházban visszakapcsolták az áramszolgáltatást.
– Nagyon örülünk, mert kedden megtörtént végre a hivatalos cégbírósági bejegyzés – mondta a lakásszövetkezet választott elnöke Pappné Szalánczy Anna.
– Felgyorsultak az események és szerdán délelőtt már hivatalosan is eljárhattam a lakók ügyében. A folyószámlához is hozzáfértem, elutalhattam az áramtartozást, így a szolgáltató gyorsított eljárásban vissza is kapcsolta azt. A liftek üzemeltetője is a helyszínre érkezett, hogy minden megfelelő módon történjen meg. Ez a tortúra most véget ért. Köszönöm lakótársaim türelmét és mindenkinek hálás vagyok, aki az ügy megoldásában bármilyen módon segített. Most egy újabb komoly feladat vár ránk, hiszen könyvvizsgálót kell fogadnunk, hogy a jelenlegi lakásszövetkezeti vezetés lássa, hol állnak az ügyeink. Hogyan teljesültek a számlabefizetések, hol tart a panelprogramban részt vett társasházak és tulajdonosok kötelezettségeinek teljesítése, szóval komplex átvilágítás következik. Ennek eredményéről a lakóközösséget részletesen tájékoztatjuk és bízunk benne, hogy a jövőben már minden zökkenőmentesen folyik majd – zárta gondolatait a lakásszövetkezeti elnök.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek