2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A születés csodája…

Kazincbarcika – A „Bölcsődei új funkció” program keretében újabb rendezvényre kerül sor a II. sz. Bölcsődében.

Ezúttal gyermekeink fogantatásának témakörébe kalauzolja el a résztvevőket az előadó, aki elsősorban arról beszél majd, hogy egy egészséges újszülött megszületéséhez milyen feltételeknek kell teljesülniük.
A születés a világ egyik legcsodálatosabb dolga, a gyermek pedig életünk értelme, megtestesítője. Ám egy egészséges újszülött megszületéséhez nagyon sok feltételnek kell teljesülnie. Azok a feltételek, amelyek rontják az esélyeket, azok a rizikófaktorok. A neves gyermekgyógyász és feltaláló dr. Varga Gyula előadása elsősorban arról szól, hogy melyek ezek a rizikófaktorok, és hogyan lehet ezeket lecsökkenteni. Ez a feladat mit jelent az egyén, a család és a társadalom számára, humán, illetve gazdasági szempontból.
A programra az Európai Unió által támogatott „Kazincbarcika Veres Péter – Mikszáth Kálmán úti akcióterület rehabilitációja” elnevezésű projekt keretében kerül sor.
Kazincbarcika Város Önkormányzata 2010-ben részesült  500 millió forint vissza nem térítendő támogatásban, mely az Újkazinci városrészen beruházási, képzési és különböző civil szervezeti események megvalósítását teszi lehetővé.  
Ennek része a „Bölcsődei új funkció” projektelem,ennek megvalósításában az önkormányzat együttműködő partnere a Szociális Szolgáltató Központ II. sz. Bölcsődéje.
A „Mit tehetünk egy egészségesebb generációért?” című előadás április 3-án (kedden) délután 4 órakor lesz a Csokonai úton található bölcsődében.

Képforrás: O Pont.hu / Pálinkó Gábor

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek