2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A jelzőrendszert értékelték

Kazincbarcika – Az észlelő- és jelzőrendszer éves munkáját értékelték a keddi szakmai tanácskozáson.

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat éves szakmai tanácskozására az intézményekben dolgozók mellett a jelzőrendszer tagjai kaptak meghívást. Nevelési-oktatási intézményvezetők, koordinátorok, gyermek- és ifjúságvédelmi felelősök, társszervezetek vezetői és képviselői, továbbá érdeklődő pedagógusok, szakemberek.
Csősz Béláné, a Szociális Szolgáltató Központ vezetője köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy milyen fontos az a munka, amit a részt vevők a saját területükön végeznek a gyerekek érdekében. A jelzőrendszer tavalyi szakmai tevékenységét Seri Tamás Ákos, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője értékelte, megköszönve a partnerek korrekt és hatékony együttműködését.
A szakmai tanácskozáson két, témájában aktuális és időszerű előadást hallhattak a részt vevők. Dudás Péter, a B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott bűnmegelőzési osztályvezetője a fiatalkori bűnözést vette górcső alá. Mint mondta: az erőszak könnyen normává válhat egy adott közösségben leginkább a környezet hatására. Sajnos egyre gyakoribb a média rossz példáinak terjedése is: a legutóbbi miskolci rablási esethez is egy TV filmből vették az ötletet – az amúgy példás családban élő és elit gimnáziumban tanuló – fiatalkorú elkövetők.
A tanácskozáson a miskolci büntetés-végrehajtási intézet helyettes parancsnoka a fiatalkorúak „benti életéről” szólt, majd a rendezvényt kötetlen beszélgetés zárta.

Képforrás: O Pont fotó / Pálinkó Gábor

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek