2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Pozitív döntésre várva karbantartás az uszodában

Kazincbarcika – Április elsején bezár a kazincbarcikai Fedett Uszoda, a jelenlegi fenntartó és a jövőbeni üzemeltető szándéka szerint csupán karbantartási szünetet tartanak.

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is áprilisban tartanak karbantartási szünetet a sportlétesítményben. A mostani bezárás azonban mégis más, mint az előzőek, hiszen a szünet alatt a tervek szerint üzemeltető váltásra is sor kerül.
Mint ismeretes: a kazincbarcikai Képviselő-testület március 23-án egyhangúlag arról döntött, hogy a tárgyalásoknak megfelelően az uszodát a továbbiakban az edelényi Koch Róbert Kórház működteti tovább. A vagyonkezelői jog átadása 15 évre szólna.

Karbantartási szünet

A szerződés aláírásának még egy feltétele van, az edelényi képviselő-testület hozzájárulása. Jelen pillanatban ugyanis a kórház fenntartója még az edelényi önkormányzat,  így az átadáshoz a grémium pozitív döntése szükséges. Az első ilyen meg is történt, de Molnár Oszkár polgármester vétót jelentett be a határozat ellen, így a testület vélhetően április elején újra tárgyalja azt.
A jelenlegi üzemeltető – a Timpanon Kft. – közleményben tájékoztatta a lakosságot a karbantartási szünet április elsejei megkezdéséről. Mint írják: „Amennyiben az edelényi önkormányzat is jóváhagyja az átadást, úgy az uszoda üzemeltetése már a következő hónapban átkerül az edelényi kórházhoz. A városi fedett uszoda viszont április 1-jén mindenképpen bezár, hogy az  új üzemeltető – pozitív döntés esetén – a tavaszi karbantartási munkákat el tudja végezni. Amennyiben a kórház átveszi az üzemeltetést, úgy az intézmény a karbantartási szünet után – ez vélhetően 3 hét – újra nyit, ellenkező esetben határozatlan ideig zárva tart majd.”
Szitka Péter polgármester és az uszoda-ügyben teljesen egységes barcikai testület továbbra is bízik abban, hogy az edelényi képviselők nem gördítenek akadályt a vagyonkezelői jog átadása elé, hiszen mint hangsúlyozták: „…a térség egyetlen uszodájának ilyen formában történő továbbműködtetése az edelényiek és a hozzá csatlakozó kistérség érdeke is.”

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek