2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Együttműködési megállapodás a Miskolci Egyetem és az IPE – Ipari-, Tudományos-, Innovációs- és Technológiai Parkok Egyesület között

Együttműködési megállapodás a Miskolci Egyetem és az IPE – Ipari-, Tudományos-, Innovációs- és Technológiai Parkok Egyesület között


Együttműködési megállapodást ír alá a Miskolci Egyetem és az IPE – Ipari-, Tudományos-, Innovációs- és Technológiai Parkok Egyesület 2012. március 20-án, a Miskolci Egyetemen. A hamarosan induló közös munka keretén belül a felek keresik annak lehetőségét, hogy a Miskolci Egyetem igényeit és lehetőségeit maximálisan figyelembe véve, a tudományos kutatás, az oktatás, a felnőttképzés és a szakmai gyakorlat területén egymást támogató kölcsönös előnyöket tartalmazó projekteket indítsanak.

Az IPE következő időszakra szóló meghatározó feladata, hogy az ipari parkokban lendületet kapjon a tőkebevonás és javuljon a parkokba települt cégek és az egyetemi tanszékek, akadémiai intézetek közötti kapcsolat. A kis- és közepes vállalkozások döntő részénél hiányzik a technológiai transzfer megvalósításához, a piaci információk feldolgozásához, adaptálásához szükséges tudás, melyet a Miskolci Egyetem szakértő oktató – kutató gárdája biztosítana. A régióban a Miskolci Egyetem, mint minőségi tudásbázis, a vállalkozások innovatív fejlődéséhez jó hátteret biztosíthat.

Felek megállapodnak abban, hogy a jövőben partnerként együttműködnek a nemzetgazdaság ipari parkok keretében történő fejlesztése, a menedzserképzést támogató szakmai szolgáltatások fejlesztése érdekében.

A Miskolci Egyetem együttműködés keretében az alábbiakat biztosítja:
–    Közreműködik olyan képzési programok szakmai kidolgozásában és lebonyolításában, amely területen és témában a Felek kölcsönös érdekeltségükből adódóan megállapodnak.
–    Saját kutatási kapacitását (oktatók, hallgatók) rendelkezésre bocsátja, vállalja a megrendelt kutatások, felmérések elvégzését.
–    A szakmai gyakorlat elvégzésére felkészült hallgatókat biztosít, a hallgatókat e lehetőségről tájékoztatja, a hallgatók toborzását elvégzi.
–    Az IPE igénye szerinti rendezvényeket bonyolít le, a résztvevők toborzását az IPE igényeinek megfelelően elvégzi.

Az IPE az együttműködés keretében az alábbiakat biztosítja:
–    Rendszeresen megvizsgálja, hogy milyen lehetőséget lát a további együttműködésre és erről a Miskolci Egyetem kapcsolattartóját folyamatosan tájékoztatja.
–    Közreműködik olyan képzési programok, szakmai látogatások kidolgozásában és lebonyolításában, amely területen és témában a Felek kölcsönös érdekeltségükből adódóan megállapodnak.
–    Gyakorló helyet biztosít a hallgatók számára, melynek feltételeit és számát a külön megállapodás rögzíti.
–    Közreműködik abban, hogy az ipari parkok (az IPE tagjai) létesítsenek gyakornoki helyet a szakterület legjobb hallgatói számára.
–    Aktívan közreműködik a lehetőségére álló csatornákon keresztül a közös projektek promotálásában.
–    Hozzájárul ahhoz, hogy szakemberei külső konzulensi oktatói feladatokat lássanak el.
–    Törekszik arra, hogy az Egyetemen folyó szakmai/kutatási munka minél hatékonyabban érvényesüljön a reálgazdaságban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek