2024. 08. 10. szombat

Lőrinc
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

A Jobbik támogatja a Magyar Remény Mozgalom választási programját

Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és László Bálint, a délvidéki Magyar Remény Mozgalom (MRM) elnöke közös sajtótájékoztató keretében számolt be a két párt előzetes egyeztetésének eredményéről.

Hétfőn a Jobbik elnöksége Budapesten tárgyalásokat folytatott a Magyar Remény Mozgalom vezetőivel. A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Vona Gábor sorsfordítónak nevezte a május 6-i szerbiai tartományi és országos választásokat. Az MRM délvidéki harcai a Jobbik csonkaországi küzdelmeire emlékeztetik a pártelnököt: egy jórészt fiatalokból álló társulat, bízva a saját igazában, óriási ellenszéllel küzdve mégis egyre feljebb lépdel. A Jobbik maximálisan támogatja az MRM választási programjában foglalt célkitűzéseit, és arra kér minden délvidéki magyart, hogy szavazatával segítse a regnáló politikai elittel szemben a magyar érdekeket hitelesen képviselő szervezetet.

László Bálint elnök kijelentette, hogy a Magyar Remény Mozgalom önállóan indul a szerbiai választásokon, és a délvidéki magyarságnak valódi nemzeti alternatívát kíván nyújtani. László felhívta a figyelmet, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) állításával szemben a kollektív bűnösség elvén nyugvó vagyon-visszaszármaztatási törvényt a mai napig nem módosították. Született ugyan egy ellentörvény, amely azonban számos konkrét esetben nem nyújt megoldást a megbélyegzett magyarság számára Az MRM elnöke hibának nevezte Szerbia európai uniós csatlakozási folyamatának megszavazását. Véleménye szerint Magyarországnak Romániához hasonló feltételeket kellett volna támasztania Szerbia irányába, ám ez sajnos nem történt meg, a kisebbségvédelmi egyezményt csak Romániának sikerült kiharcolnia.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom sok sikert kíván a Magyar Remény Mozgalom választási küzdelmeihez, és bízik a délvidéki nemzeti alternatíva megerősödésében.

Jobbik Magyarországért Mozgalom, Magyar Remény Mozgalom

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

127554
Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében Még hogy nem vállalkozó kedvűek a magyar fiatal…

További cikkek