2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Három nő egy eset – Halálos közlekedési baleset

Hétfőn a kora esti órákban egy 36 éves csobaji nő személygépkocsijával  közlekedett Szerencs irányából Prügy felé. Haladása során azt észlelte, hogy menetirányát tekintve a jobb oldali forgalmi sáv szélén, éppen előtte egy sötét ruházatú idős asszony gyalogol. Az autót vezető nő, hogy az ütközést elkerülje járművét balra kormányozta, minek következtében a gyalogos elütését ugyan elkerülte, de a gépkocsi irányítása felett elvesztette uralmát. A sofőr az autóval visszasodródott a jobb forgalmi sávba ahonnan a vízelvezető árokba hajtva a jármű a tetejére borulva állt meg. A gépkocsi vezetője nem sérült meg.

Ezt követően Prügy irányából érkezett egy személygépkocsi, melynek taktaszadai, 41 éves női sofőrje az árokban lévő jármű láttán lassított, majd megállni szándékozott. Ekkor azonban azt vette észre, hogy előtte a forgalmi sávban egy idős asszony áll. A sofőr az ütközést elkerülni már nem tudta, a jármű jobb elejével elütötte a gyalogos nénit.

A 75 éves erdőbényei asszony a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.  

A baleset körülményeit szakértő bevonásával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Információs háttér:

Látni, látszani – láthatóság, biztonság!

Szinte agyoncsépelt szlogenek, sajnos időszerűségük cseppet sem változott. A legtöbb ször azonban úgy vagyunk, hogy nem is gondolunk bele az egyes szavak értelmébe. Pedig érdemes.

Természetesen nem csak a gépjárművek láthatósága fontos, hanem a kerékpárosok és a gyalogosok is sok mindent tehetnek saját biztonságuk érdekében. Az a tény, hogy a gyalogos, vagy a kerékpárját toló gyalogos járda hiányában a közúton szabályosan a forgalommal szemben közlekedik önmagában növeli biztonságukat. De ha fényvisszaverő anyagokkal felszerelt ruházattal és járművel közlekednek észlelésüket és láthatóságukat a sokszorosára növelik. Ez különösen szürkületben, éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok mellett igaz.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek