2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A sportban is az élen

Rendőrségi úszóbajnokság
A népes és erős mezőnyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság öt fős delegációja eredményesen szerepelt és végül csapatversenyben (22 szerv között) az értékes 8. helyet szerezte meg.

A rendőrségi sportbajnokságok sorában az idén szerepelt először az úszás, mint sportág. Korábban nem volt nagy hagyománya ennek a sportágnak a rendőrségen belül.

A megmérettetésre ideális körülmények között Budapesten, a Komjády – Császár Uszodában került sor.

A versenyzők gyorsúszásban és mellúszásban (50 m-en, illetve 100 m-en), valamint váltóban mérhették össze erejüket.

Külön dicséret illeti a női versenyzőket, akik valamennyien pontszerző helyen végeztek. A csapat legeredményesebb tagja Csáki Eszter (Tiszaújváros) volt, aki két ezüstérmet is begyűjtött.

BM Judo bajnokság

Eredményes országos bajnokságot tudhatnak maguk mögött ebben az évben is a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság judósai.

A Belügyminisztérium Országos Bajnokságát Budapesten, az UTE csarnokában bonyolította le a BV Oktatási Igazgatósága. A sportversenyen a résztvevők száma kimagasló volt, 39 belügyi szerv 197 versenyzője mérlegelt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság csapata megismételte az elmúlt évi jó szereplését, egy aranyérmet, három bronzérmet és több értékes helyezést szereztek. Az összesített a csapatversenyben a 6. helyen végeztek.

Madaras Gergely nagyon készül a bajnokságra, melynek aranyérem lett az eredménye. A rendkívül erős mezőnyben végig magabiztosan, okosan versenyezve diadalmaskodott a +100 kg-os súlycsoportban. Szilágyi Lászlónak sajnos nem sikerült megismételnie a tavalyi éremszerzést. Bíztatóan kezdett és nagy küzdelmet vívott a döntőbe jutásért melyet sajnos elveszített és sérülése miatt már a III. helyezés megszerzésének lehetőségével sem tudott élni.

Kellemes meglepetést jelentettek azonban Székely Tamás és Gunda Levente III. helyezései, melyek a végső elszámolásnál szépen gyarapították a csapat pontjait.

Egyetlen Borsod-Abaúj-Zemplén megyei női versenyző, Kosztelnik Fruzsina is kitett magáért, érett, okos küzdelemmel menetelt előre és végül a dobogó harmadik fokára állhatott.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek