2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Szikszó üzemelteti márciustól a tapolcai autós kempinget

Szikszó Önkormányzata tulajdonában  lévő Karola alapítvány szerzete meg a működtetési jogát  március elsejétől Miskolc- tapolcai autós kempingnek. Így a szebb napokat látott kemping  2012 május elsejétől – erre a napra  tervezik ugyanis a szórakoztató nyitórendezvényüket – újra élettel telik majd meg.

Füzesséri József Szikszó polgármestere  arról beszélt: az autós kempinget újfajta szemlélettel  funkcióban szeretné működtetni az önkormányzat  nonprofit kft az Ezüstgázló Kft. A fő cél ugyanis az, hogy a kemping elsősorban a szikszói diákoknak, pedagógusoknak, fiataloknak, családoknak nyújtson szolgáltatásokat.  A szikszói Szepsi Suli nevelési programjában szerepel ugyanis az erdei iskola program. Eddig ezt az osztályonként 3-4 napos oktatási kurzust az önkormányzat tulajdonában lévő , Rakacai tó partján álló, Karola kastélyban tartották. A tapolcai autóskemping azonban sokkal jobb körülményeket tud biztosítani a diákok számára, mint a Karola vendégház.

Füzesséri József azt is kiemelte, hogy  a kemping szabad kapacitását  szeretnék hasznosítani. A Szikszó és térsége települések önkormányzatai számára például  felajánlották, , hogy térítés ellenében nyáron táborokat szervezzenek a diákjaik számára.  De szerepel a tervek között a nyári napközös, sport táborok indítása is, hiszen sok szülőnek gond , hogy hogyan oldja  meg a gyermeke nyári programját úgy, hogy az hasznos és élményszerű legyen. Nagy előnye a működtetésnek az, hogy nemcsak tapolcai helyszínekben gondolkodhatnak, , hanem  Szikszó közelsége miatt bevonható a programokba a Szikszó Uszoda, Sportcsarnok és a Szikszó Plázs.

A polgármester arról is beszámolt: a napokban indul el a kemping felújítása. Azt tervezik, hogy az elkövetkező két hónapban a központi faházban lévő szobákat, a közösségi tereket újítják fel. Az építkezés keretében egy tálaló konyhát is kialakítanak. A tereprendezés során elbontják  kültéri vizes blokkokat, és elkezdik a parkosítási munkálatokat.

Az ünnepélyes nyilvános megnyitó május elsején lesz, ahol  a  szikszói  és abaúji művészeti csoportokon túl   a V-Tech  is szórakoztatja majd a közönséget.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…