2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Március 1-től új menetrend Miskolcon: csütörtök reggeli tapasztalatok

Március 1-jén lépett életbe az új menetrend Miskolcon, több viszonylatot is érintő változásokkal. Az MVK Zrt. munkatársai a reggeli csúcsórában a változásokban érintett, forgalmasabb autóbusz- és villamosmegállókban figyelték a forgalmat, a járatok kihasználtságát és azt, hogy előfordulnak-e utaslemaradások.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy az utasok tájékozódtak az őket érintő változásokkal kapcsolatban, sokan kérték a kiegészítő menetrendeket a jegy-és bérletpénztárakban. Már az első reggelen érezhetően nagyobb volt a villamosok kihasználtsága, többen választották a környezetbarát villamosokat a szokásosnál. Egy villamos meghibásodott negyed nyolc után, így a következő járat zsúfoltan közlekedett, és előfordultak utaslemaradások is. Ezért egy rásegítő 1-es autóbuszt kellett beállítani, ezzel megszűnt a zsúfoltság. A villamosok átlagosan 70-80%-os kihasználtsággal közlekedtek a reggeli csúcsban.

Az érintett autóbuszjáratok esetében az 1-es autóbuszok átlag 80-90%-os kihasználtsággal közlekedtek. Az 1A-s járatokat viszont kevesebben választották jellemzően az egész vonalon. A ma reggeli tapasztalatok alapján holnaptól a belváros irányú Diósgyőri Gimnázium 1-es autóbusz megállóhelye is átkerül az 1A-s autóbuszok felszállóhelyéhez a Diósgyőri Gimnázium villamospótló megállóhelyre. ( Az 1A-s autóbuszokról a korábbi belváros irányú Diósgyőr Gimnázium megállóhelynél lehet leszállni.) A megállóhely áthelyezése révén az 1-es és 1A-s autóbuszok, valamint a villamosok megállóhelye egymás mellé kerül.

Az egyetemi járatok 7:15 és 7:45 között 80-100%-os kihasználtsággal közlekedtek, előtte és utána a kihasználtság nem érte el az 50%-ot. A Tiszai pályaudvarról induló két 22-es járat (7:18-kor és 7:28-kor), mely kifejezetten az egyetemisták Tiszai pályaudvarról átszállás nélküli eljutását biztosítja az Egyetemre, a Tiszai pályaudvar és a Centrum között nagyon alacsony kihasználtságot mutatott:2-3 fő vette igénybe.

A többi autóbuszjárat a megszokott kihasználtsággal, fennakadás nélkül közlekedett.

A forgalom figyelése még tovább folytatódik, a tapasztalatokat folyamatosan értékeljük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…