2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Szociális bolt, tészta üzem és savanyító Szikszón

A Start munkaprogram keretében 169 millió forintot nyert foglalkoztatásra Szikszó Önkormányzata. A program- amelynek keretében tészta üzem és savanyító is létrejön a településen – március elsején indul.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere arról beszélt: felelős városvezetőként minden lehetőséget megragad ahhoz, hogy javítani tudja a foglalkoztatást a településen. Folyamatosan tárgyal az üzleti befektetőkkel az ipari terület hasznosítására, amely újabb és újabb munkahelyeket hoz a városba. Az önkormányzat figyelemmel kíséri a kormányzati pályázatokat is, így sikerült a Start munkaprogramon  eredményt elérniük.
Szikszó Önkormányzata egy komplex programmal pályázott és nyert a kiíráson. A 169 millió forint nemcsak a 163  foglalkoztatott bérét jelenti, hanem fejlesztést és beruházást is. Ennek keretében jön létre a tésztaüzem, a savanyító, a zöldség és gyümölcs termesztés. A munkaprogram során megtermelt árut az önkormányzati konyhán hasznosítják majd, de ezekre az árukra alapozva egy szociális bolt megnyitásával is támogatják a rászorulókat.
Füzesséri József arról beszélt, ebben a programban résztvevők a csökkentett minimál bérért, a 47 ezer forintért dolgozhatnak majd. Polgármesterként ugyan érthetetlen számára, hogy nyolc órás tisztes munkával miért nem lehet megkeresni a  hivatalos minimálbért, de a magas munkanélküliség miatt összességében ennek a programnak is nagyon örül a város.  Már csak azért is, mert a foglalkoztatásnak közvetlen és közvetett hatása is van. Közvetlenül a munkabéren keresztül tudják enyhíteni a rászorulók nehéz helyzetét, közvetve pedig a megtermelt árukkal kívánják  segíteni a szociális bolton keresztül a mindennapi megélhetést.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…