2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Őrizetben az irattartó gazdája: elfogták a pézintézeti fegyveres rablót

Őrizetben az irattartó gazdája: elfogták a pézintézeti fegyveres rablót

Január 19-én egy Miskolc-Diósgyőri pénzintézetben fegyveres rablás történt. A rablót a támadás után egy járókelő megpróbálta feltartóztatni, így annak végül az eltulajdonított készpénzt hátrahagyva sikerült csak elmenekülnie.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói tegnap kora reggel bűnügyi őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetőjét és kezdeményezték előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

Gazdátlan irattartó, hátrahagyott kerékpár

A bűncselekmény elkövetése után rendelkezésre álló adatok szerint egy kb. 25-30 év körüli férfi 2012. január 19-én 14.00 óra körüli időben arcát egy sapkával eltakarva bement Miskolcon az Árpád utcán lévő egyik pénzintézetbe, ahol az ott dolgozó alkalmazottakat egy fegyvernek tűnő tárggyal megfenyegette és pénzt követelt.

Az alkalmazottak a fenyegetés hatására a kasszában lévő pénzösszeget átadták az elkövetőnek, aki a helyszínről kerékpárral próbált meg elmenekülni. Az alkalmazottak segítségkérésére egy járókelő a rablót megkísérelte feltartóztatni, aki ennek hatására kerékpárját, szemüvegét, egy irattartót, valamint a válltáskáját benne az eltulajdonított készpénzzel együtt hátrahagyva elszaladt.

Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nagy erőkkel eljárást. A főkapitányság vezetője néhány nappal később nyomravezetői díjat tűzött ki.

A jelentős erőkkel végzett és szisztematikusan felépített nyomozás végül egy hónap leforgása alatt eredményre vezetett, mert az elvégzett adatgyűjtések eredményeként a nyomozók elfogták és bűnügyi őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható V.T. 25 éves miskolci tartózkodási hellyel rendelkező, büntetett előéletű férfit.

Az őrizetbe vett 25 éves férfi gyanúsítotti kihallgatása során a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte. A büntetett előéletű gyanúsított egyébként egyszer már volt rablás miatt börtönben.

Tekintettel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, valamint a szökés, elrejtőzés, továbbá a bűnismétlés veszélyére a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya előterjesztéssel élt az illetékes megyei főügyészség felé a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezésének indítványozása iránt.

Tekintettel arra, hogy a bűncselekmény elkövetője elfogásra került, ezért az ügyben Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőrfőkapitánya a 2012. január 25-én történt díjkitűzés visszavonásáról határozott.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek