2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ülésezik Miskolc Város Közgyűlése

Javul a helyzet az Avason. Eredményes a hetente ismétlődő ellenőrzés.
Az előző városvezetéshez 2010 elejétől érkeztek segítségkérő levelek – mondta el Dr. Kriza Ákos a közgyűlésen. Ezekből a levelekből kiderült – folytatta a polgármester – hogy, 2005-2006-tól kezdtek a fészekrakók beköltözni a lakótelepekre, és azóta zavarják az ott élők nyugalmát. Az előző városvezetés ezekre a levelekre azt válaszolta: nekik 2008-ban jutott tudomásukra, hogy a Fészekrakó program keretében tucatszám költöztek be családok az avasi lakótelepre, és leírták azt is, hogy a lakásokba való bejutás nem tartozik az önkormányzat és a polgármester hatáskörébe. Mi érdekes módon meg tudtuk oldani a lakásokba való bejutást -mondta Dr. Kriza Ákos. 2011. január végétől ellenőrizzük azokat a családokat – köztük fészekrakókat – akik valami miatt már a hatóság látókörébe kerültek. Éppen a közgyűlés megkezdésével egy időben kezdődött egy újabb, átfogó ellenőrzés az Avason. A hatósági osztály, a Közterület-felügyelet és a rendőrség hetente ellenőrzi azokat, akik életvitelük miatt, már a hatóság látókörébe kerültek. Vagyis a folyamatos ellenőrzésekre, szigorú helyszíni intézkedésekre illetve a szabálysértési eljárások gyorsított lefolytatására helyezzük a hangsúlyt. Ez meg is hozta az eredményét, hiszen a folyamatos ellenőrzések hatására 2011.március végétől- 2012-01.05-ig összesen 60 üres lakást tartanak nyilván a közterület-felügyelők, akik ezeket a lakásokat minden héten vissza is ellenőrzik.

A közterület-felügyelet járőrei a hét minden napján ellenőrzik a lakókat – a nagyobb átfogó ellenőrzések, mint a mai is – minden héten megismétlődnek. Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere adatokat is mondott:
2011.januárjától csaknem 3 ezer ellenőrzést hajtottak végre a közterület-felügyelők és a mezőőrök. Ebből 624 feljelentés született. Ezek közül 325 esetben lakcímbejelentés elmulasztása miatt, és 380 esetben csendháborítás miatt tettek feljelentést a közterület-felügyelők. Beszámolók szerint a lakosság ö
rül az ellenőrzésnek. Többen elmondták az Avason is, hogy érezhetően javult a helyzet az egy évvel ezelőttihez képest. A város polgármestere azzal zárta közérdekű tájékoztatását, hogy a  legfontosabb, hogy Miskolcot újra élhető, biztonságos várossá tegyük, és visszaadjuk lakóinak úgy, ahogy megszerették.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek