2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

ID Check: Majd öt éve élt fiktív adatokkal, most megbukott!

Vagyon elleni bűncselekmény miatt kiszabott jogerős és végrehajtható büntetésének letöltését egy szegedi férfi majd öt éve nem kezdte meg. Bár fiktív adatait az elfogatóparanccsal körözött férfi jól betanulta és környezetében is már többen így ismerték, a Sajókazai Rendőrőrs járőreinek ellenőrzésén mégsem tudott átcsúszni.
Február 9-én hajnalban a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Sajókazai Rendőrőrsének járőrei által közúti ellenőrzés alá vont személygépjármű egyik utasa nem rendelkezett semmilyen arcképes okmánnyal. A személy által bediktált és az ügyeleten keresztül leellenőrzött adatok nem szerepeltek a hatósági nyilvántartásban, ezért a férfit további intézkedésre a járőrök előállították a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra.

A férfi előállítása során a rendőröknek még interneten közzétett, fiktív adataival fent lévő vállalkozására is hivatkozott, mint igazodási pontra, akiket azonban ez sem győzött meg. Végül a férfi belátva reménytelen helyzetét megtört és elárulta valódi énjét.

Az ügy pikantériája, hogy a személy által megjelölt közeli hozzátartozója – öt évnél nem régebben vele élő élettársa is – már „új személyazonosságával” ismerte meg a férfit.

A körözött személyt – miután „maszkja” lehullott – a rendőrök őrizetbe vették és átszállították a területileg illetékes büntetés-végrehajtási intézetbe.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…