2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Történeti tájjá nyilvánították Tokaj-Hegyalját

Történeti tájjá nyilvánította a nemzeti erőforrás miniszter Tokaj-Hegyalját kedden. Réthelyi Miklós rendelete szerint a jövőben műemléki védelemben részesül Olaszliszka is.
Történeti tájjá nyilvánította Réthelyi Miklós a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéket – derül ki a keddi Magyar Közlönyből. A közlönyben megjelent indoklás szerint A történeti tájjá nyilvánítás célja a tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj épített örökségének, természeti környezetének és hagyományos tájhasználatának megőrzése, továbbá az építészeti, valamint egyéb környezeti, természeti értékek fenntartható használatának biztosítása.

A nemzeti erőforrás miniszter rendelete szerint műemléki védelemben részesül a jövőben Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Bodrogolaszi, Erdőbénye, Erdőhorváti, Golop, Hercegkút, Legyesbénye, Makkoshotyka, Mád, Mezőzombor, Monok, Olaszliszka, Rátka, Sárazsadány, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szegi, Szegilong, Szerencs, Tarcal, Tállya, Tokaj, Tolcsva és Vámosújfalu is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…