2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Hideg hírek Ózdról

Az idei enyhe tél február elején ért véget, amikor is Ózd környékén a hőmérő higanyszála a mínusz húsz fokot is elérte. A nagy lehűlést követően pedig megérkezett a hó, nem kis zavart okozva a közúti közlekedésben.

Február 4-én, szombaton éjszaka Ózdon a Lehel Vezér úton a rendőrjárőrök felfigyeltek egy személygépkocsira, amely a Szent István útról az Árpád vezér út irányába haladt. A rendőrök figyelemmel kísérték az autó haladását, amikor is azt látták, hogy a jármű ütközik egy, az út mellett szabályosan leparkolt és üresen hátrahagyott személygépkocsival.

A tetten ért gépkocsivezető a baleset bekövetkezését követően a helyszínről megpróbált elhajtani. Ennek megakadályozása érdekében a rendőrjárőr megállította a sofőrt, majd előállította. Ezt követően az is kiderült, hogy miért szerette volna kivonni magát a rendőri ellenőrzés alól a balesetet okozó személygépkocsi sofőrje, ugyanis az elsődleges orvosi vélemény alapján alkoholos befolyásoltság alatt vezetett.

A baleset során személyi sérülés nem történt, a járművekben viszont jelentős mértékű anyagi kár keletkezett.

Délelőtt az ózdi Piac úton a parkolóban egy szlovák állampolgár a parkolási helyzetéből szabálytalanul végezte tolatási manőverét, ennek következtében ütközött egy, a szerviz-úton egyenesen haladó személygépkocsival. A baleset során személyi sérülés nem történt, a részes járművekben anyagi kár keletkezett.

Kora délután Ózdon a Damjanich úton haladó személygépkocsit nem az útviszonyoknak megfelelően vezette a sofőr, melynek során a havas, jeges úton megcsúszott és a menetirányát tekintve bal oldali útpadkán álló helyzetben és lezárt állapotban hátrahagyott személygépkocsinak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a részes járművekben anyagi kár keletkezett.

Szintén délután a Hét és Putnok közötti útszakaszon egy eddig ismeretlen járművezető járműszerelvénnyel Ózd irányából Putnok felé közlekedett. Haladása során jobbra tartási kötelezettségét elmulasztotta, emiatt a jármű ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő menetrendszerinti autóbusszal, majd megállás és adatai hátrahagyása nélkül elhajtott. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Az országban egyébként nem szokatlan havas, hideg téli időjárásra való tekintettel az Ózdi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy a megváltozott időjárási- és útviszonyoknak megfelelően válasszák meg haladási sebességüket és fokozott óvatossággal közlekedjenek. A gépjárművek tankjában mindig legyen elegendő üzemanyag, hogy egy esetleges forgalmi helyzet (útlezárás, stb.) során akár a motor járatásával fűthessük az utasteret. Nem árt ha van nálunk egy-két tartalék pléd, illetve egy termoszban forró tea is.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…