2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Április 22-én lesz az időközi választás

Miskolc-Szirmán és Martin-Kertvárosban, azaz a miskolci 2-es választókerületben. A korábbi képviselő meghalt.
Miskolc Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága 1/2012. (I.24.) határozatával április 22-re írta ki az időközi választást a 2-es számú önkormányzati egyéni választókerületben – közölte Dobos Tímea, a városháza szóvivője. Az időközi képviselőválasztást azért kell megtartani, mert tavaly karácsonykor elhunyt Giákné Bobály Judit (Fidesz-KDNP), a választókerületben mandátumot szerzett képviselő.

A menetrend szerint a névjegyzékbe történő felvételről szóló értesítőt az ajánlószelvénnyel együtt március 5-e és március 8-a között kell megküldeni a választópolgároknak. A névjegyzéket március 7-től március 11-ig teszik közszemlére, aki arról hiányzik, annak ebben az időszakban kell kérnie, hogy vegyék fel a listára.

Jelöltet ajánlani március 23-án 16 óráig lehet. A választási kampány április 21-ig tart, a választás napján tilos a kampány.

A választásról szóló törvény értelmében az időközi választást a mandátum megüresedésétől számított 30 napon belül ki kell tűzni, és négy hónapon belül kell megtartani.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek