2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Új ruha – új esély

Kazincbarcika – Sajtó-nyilvános projektlátogatás és bemutató lesz január közepén a herbolyai városrészen folyó Európai Uniós beruházás kapcsán. A szociális városrehabilitációs program 2011 márciusában kezdődött el és jelenleg mintegy 85 %-os készültségben van.

A több mint félmilliárdos beruházás óriási előrelépést és felzárkózási lehetőséget jelent a városrészen élőknek, hiszen közülük sokan komfort nélküli lakásokban, szerény körülmények között éltek. Az őket segítő infrastrukturális fejlesztések mellett a beruházás közösségi jellegű építő és tartalmi programelemeket is tartalmaz.
Az építő szakasz során elkészült egy hatszáz négyzetméteres több szintes képző központ, egy közösségi ház és egy családsegítő központ is. Megszépültek a közterületek; játszótér, szabadidőpark és utak épültek.
A projekt programszakasza során a közösségi épületeket tartalommal töltik meg, oly módon, hogy az a helyben élők érdekeit maximálisan szolgálja. Azaz segítsen a napi életvezetésben, a fiatalok, idősek gondjain, javítson a szociális és egészségügyi állapotokon, színesítse a közösségi életet, és ami talán a legfontosabb; a képzések által esélyt adjon a munkavállalásra, a megélhetésre.
Hogy 10 hónappal a nagyberuházás rajtja után hogy áll a projekt, mi valósult meg a tervekből, s milyen feladatok vannak még hátra? Erről tartanak bejárással egybekötött tájékoztatót a meghívott vendégeknek a kedvezményezettek, illetve az együttműködő partnerek jövő szerdán a megújult városrészen.

Képforrás: KVTV

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek