2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Együttműködési megállapodás a Miskolci Egyetem Orvos-Egészségtudományi Centrumának kialakítására

Együttműködési megállapodás a Miskolci Egyetem Orvos-Egészségtudományi Centrumának kialakítására

-Az együttműködési megállapodás a megye, illetve a régió egészségügyi ellátásának a magasabb szintre emeléséhez járul hozzá – mondta a csütörtöki ünnepélyes  sajtótájékoztatón Mengyi Roland.

Kiemelt célnak tekinti, hogy a megyében, illetve a régióban élők egészségi állapota javuljon, ehhez járulhat hozzá a Miskolci Egyetem és a B.-A.-Z. Megyei Kórház eddigieknél is szorosabb összefogása, amelyet most szimbolikusan is szerződésbe foglaltak. – folytatta az elnök. Ezt erősítette meg Patkó Gyula rektor is, megemlítve, hogy az együttműködés alapvetően a 10 éves múltra visszatekintő Egészségtudományi Karon keresztül valósul meg. A kórház gyakorlati helyül szolgál a kar hallgatóinak, tudós orvosai pedig oktatnak is a karon.
Csiba Gábor főigazgató főorvos arról beszélt, hogy a két, miskolci központú intézmény együttműködésének elsősorban az olyan határterületeken mutatkoznak lehetőségei, mint például az orvosi informatika, orvosi fizika, vagy az orvosi mérnökképzés. Azt is leszögezte: a szerződésben megnevezett centrum nem más, mint maga a Csillagpont projekt, amelynek van anyagi és tudás része. Ez utóbbi testesül meg az együttműködésben. Barkai László dékán a várható előnyök között megemlítette: számos pályázatnál tapasztalták, hogy ahol ez a struktúra – az egészségügyi ellátás és az egészségtudomány – együtt volt, ott eddig több pénzhez juthattak az intézmények.

A megállapodás aláírói képünkön /balról jobbra/

Prof. Dr. Barkai László, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának dékánja
Prof. Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora

Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke

Dr. Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Főigazgató főorvosa

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek